Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠελώνη: Είναι νωρίς να μιλάμε για ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς

Πελώνη: Είναι νωρίς να μιλάμε για ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς

Μετά τα 3.215 κρούσματα τους 46 νεκρούς και τους 445 διασωληνωμένους η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από συγκρατημένη όσον αφορά στο πότε θα μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και χαλάρωση του lockdown.

Η κα Πελώνη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ιδιαίτερα συγκρατημένη λέγοντας ότι δεν είναι  της παρούσης αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την 25η Μαρτίου και εάν θα γίνει φέτος παρέλαση. Είπε, ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

πηγη: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ