Πράσινο φως για τη χορήγηση στους άνω των 65 ετών

515

Εγκρίθηκε από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών το βράδυ της Κυριακής το εμβόλιο AstraZeneca

Το πράσινο φως άναψε το βράδυ της Κυριακής η εθνική επιτροπή εμβολιασμών για να μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 και στη χώρα μας.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ήταν έκτακτη, ξεκίνησε γύρω στις 19:00 το απόγευμα, διήρκεσε αρκετές ώρες και οι επιστήμονες είδαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα: μια μελέτη από τη Γερμανία αλλά και τι γίνεται στις χώρες που χρησιμοποιούν το εμβόλιο της AstraZeneca για τους άνω των 65.

Έτσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να πουν το ναι, κάτι που βοηθάει το πρόγραμμα εμβολιασμών στη χώρα μας με δεδομένο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάιο να έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η χώρα μας αναμένεται να λάβει εντός του Μαρτίου 600.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ενώ μέσα στον Απρίλιο αναμένονται 1 εκατ. δόσεις εμβολίου από τη Pfizer και 400.000 δόσεις από τη Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι έως τις 25 Μαρτίου στη χώρα μας θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι (και με τις δυο δόσεις) περίπου ένα εκατ. άνθρωποι ενώ έως τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών τουλάχιστον με μια δόση.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τους 65-69 και 70-74 ετών καθώς και για 300.000 άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας.