Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘' Θα καταθέτω συνέχεια ερωτήσεις για τις αποζημιώσεις των...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Θα καταθέτω συνέχεια ερωτήσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών της Ηλείας μέχρι να αποζημιωθούν’’

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε και πάλι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, ένα μήνα μετά την απάντηση του υπουργείου ότι θα δοθούν αποζημιώσεις σε καρπούζι-πατάτα, χωρίς  να έχει υλοποιηθεί ακόμα κάτι.

Ο Ηλείος βουλευτής αναδεικνύει τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες  της Ηλείας που έχουν υποστεί απώλεια εισοδήματος από την πανδημία, αλλά και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τον πρόσφατο παγετό.

Ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι η δέσμευση του υπουργείου για αποζημίωση του καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας δεν έχει γίνει πράξη, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά  για το ακριβές ποσό αποζημίωσης που θα δοθεί αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Κατρίνης τονίζει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει απαντήσεις για το αν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί κηπευτικών και σαλατικών που υπέστησαν μεγάλη ζημιά και το Μάρτιο και το φθινόπωρο, καθώς οι καλλιέργειες  μανταρινιών και πορτοκαλιών που είτε έμειναν αδιάθετα ή πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές.

Παράλληλα, ο κ.Κατρίνης επισημαίνει ότι ο πρόσφατος παγετός της ‘’Μήδειας’’ προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αρκετές καλλιέργειες πατάτας, εσπεριδοειδών και κηπευτικών σε όλο το νομό, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο το αν και πότε θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί..

‘’ Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει, πρώτα και κύρια, καθαρές εξηγήσεις και απαντήσεις στους αγρότες της Ηλείας και να σταματήσει την παρελκυστική πολιτική και την ασάφεια.

Σε μια συγκυρία που το αγροτικό εισόδημα έχει υποστεί καίριο πλήγμα, λόγω της πανδημίας, οι αγρότες απαιτούν στοιχειώδη μέτρα στήριξης από την πολιτεία.

Ελπίζω το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις πριν τη συζήτηση της ερώτησης στο τέλος της εβδομάδας’’

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ