Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜήνυμα Αντιδήμαρχου Πύργου Μαρίνου Αχτύπη για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Αντιδήμαρχου Πύργου Μαρίνου Αχτύπη για την Ημέρα της Γυναίκας

Γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισες, φοιτήτριες, μανάδες, συνταξιούχες, Γυναίκες που ζείτε ή εργάζεστε στον Πύργο. Σήμερα 8η Μάρτη τιμάμε την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Τιμάμε τις γυναίκες εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα που το 1857 βγήκαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Αυτές τις γυναίκες που χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Τιμάμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Που παρά τη βαριά καθημερινότητά τους, συμμετέχουν στην πάλη για τα δικαιώματά τους στην εργασία, τη μόρφωση, την κοινωνική ζωή. Οι κατακτήσεις αυτών των γυναικών και όσων πάλεψαν τον 19ο και 20ο αιώνα.

Σήμερα στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να παίρνονται πίσω. Η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, έρχεται να μας θυμίζει τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιάς κοινωνίας. Μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους. Είναι μια επέτειος –σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. Είναι καθήκον κάθε κοινωνίας και κάθε ανθρώπου να τιμά και να σέβεται τη γυναίκα. Να της εκφράζει ευγνωμοσύνη και σεβασμό, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στη δημοκρατία και την ίδια τη ζωή!!!

Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στον εαυτό της με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι να φροντίσει την υγεία της.  Ο προληπτικός έλεγχος σε κάθε ηλικία είναι απαραίτητος. Ώστε κάθε γυναίκα να είναι και να νοιώθει όσο το δυνατόν πιο υγιής. Χρόνια πολλά λοιπόν σ΄όλες τις γυναίκες του κόσμου!!Χρόνια Πολλά στη γυναίκα της πόλης και του χωριού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ