Το σχέδιο για το λιανεμπόριο μετά την άρση του lockdown

418

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις

Με SMS, με συγκεκριμένο χρονικό όριο και… μια φορά την ημέρα τα ψώνια μας μετά το lockdown. Όχι όμως όπου θέλουμε. Όλες οι αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το «άνοιγμα» μετά τη νέα σκληρή καραντίνα.

Από την Πέμπτη, 04.03.2021, η… μισή Ελλάδα είναι σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown, με τους περιορισμούς για τις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Αυτό το νέο lockdown είναι η κορύφωση του τρίτου κύματος του κορονοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά, μάλιστα, να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής, 05.03.2021, την… διεύρυνση της λίστας) με τις περιοχές που έχουν χρώμα… κόκκινο βαθύ.

Όσο διανύουμε, ωστόσο, την δύσκολη αυτή περίοδο, η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς θα είναι η ζωή μας μετά την άρση της καραντίνας.  

Η ζωή… αλλιώς μετά το lockdown

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά. Οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός δύο χιλιομέτρων από το σπίτι τους, ή σε μαγαζιά εντός του δήμου στον οποίο μένουν. Για παράδειγμα, κάτοικος του Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο μεγάλο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου.

Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η χρήση του SMS θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ποιον αριθμό λοιπόν τώρα θα στέλνουμε μήνυμα
Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα μήνυμα ανά 24ωρο σε αυτόν τον κωδικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να προβλέπεται μια μοναδική εξαίρεση: Σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

πηγη: thebest.gr