Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα 1.000.000 εμβόλια της Pfizer

Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα 1.000.000 εμβόλια της Pfizer

Τέλη Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου

Για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όπου και ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών θα έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

«Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700 χιλιάδες έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362 χιλιάδες έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλες οι δεύτερες δόσεις είναι εξασφαλισμένες», μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM.ADVERTISING 

Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, τονίζοντας ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί για 1,2 εκατομμύρια εμβόλια στο δεύτερο τρίμηνο.

«Έχει επαναλάβει την υπόσχεσή της αυτή στην Ε.Ε. Άρα, αυτό θα τηρηθεί, δεν ξέρουμε ακριβώς τις μέρες του Απριλίου, μπορεί να είναι προς το τέλος του Απρίλη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα εμβόλια της Pfizer που περιμένουμε πρόσθεσε:

«Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer που εκεί αναμένουμε τις μεγάλες παραλαβές. Εκεί, περιμένουμε τέσσερα εκατομμύρια στο τρίμηνο. Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τον Απρίλιο έχουμε κοντά στο ένα εκατομμύριο από τη Pfizer.

Εντός του Μαρτίου θεωρούμε ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα και για την ομάδα υψηλού κινδύνου».

πηγη: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ