Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαPoseidon 21: Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική άσκηση του NATO

Poseidon 21: Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική άσκηση του NATO [pics]

Το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη» έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Poseidon 21» η οποία διοργανώθηκε από τις ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση έλαβε χώρα από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως και σήμερα, Παρασκευή 05 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και έρευνας – διάσωσης.

Η άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, από το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021, το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ έλαβε μέρος στην πολυεθνική άσκηση «POSEIDON 21» η οποία διοργανώθηκε από τις Ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην εν λόγω άσκηση συμμετείχαν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας καθώς και οι μονάδες της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (Standing NATO Mine Countermeasures Maritime Group Two – SNMCMG2).

Στο πλαίσιο της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα με έμφαση στις Αντιναρκικές επιχειρήσεις καθώς και αντικείμενα πολέμου επιφανείας, αντιαεροπορικού πολέμου και Έρευνας – Διάσωσης.

Η εν λόγω άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων σε διμερές και Συμμαχικό πλαίσιο.

πηγη: onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ