Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑργεί ο μεγάλος όγκος στα Βαλέντσια, με υψηλότερες τιμές από πέρσι οι...

Αργεί ο μεγάλος όγκος στα Βαλέντσια, με υψηλότερες τιμές από πέρσι οι πρώτες κοπές

Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι κοπές σε Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία, στην Αργολίδα όμως ο κόσμος δεν βιάζεται.

Δειλά – δειλά ξεκίνησαν οι κοπές σε Αιτωλοακαρνανία και Λακωνία, στην Αργολίδα όμως ο κόσμος δεν βιάζεται.

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας Sparta Orange τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κοπές πορτοκαλιών Βαλέντσια στην Λακωνία, εδώ και λίγες ημέρες. Η ποιότητα είναι και φέτος πολύ καλή. Δεν υπάρχουν προβλήματα από ασθένειες ή τον καιρό και η παραγωγή είναι επίσης καλή. Σύμφωνα με τον κ. Μπλέτα η ζήτηση είναι ικανοποιητική, οι δε τιμές παραγωγού παίζουν αυτή την περίοδο γύρω στα 20 λεπτά καθαρά στον παραγωγό.

Ο κ. Δημήτρης Μπαλαμπάνης, παραγωγός εσπεριδοειδών από το Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου και καλλιεργεί 60 στρέμματα συνολικά δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες οι κοπές των Βαλέντσια στην ευρύτερη περιοχή. Ζήτηση υπάρχει, οι δε τιμές που προσφέρονται στους παραγωγούς είναι γύρω στα 20 λεπτά το κιλό, για τις πολύ καλές ποιότητες. Παραγωγή στην περιοχή υπάρχει ικανοποιητική και ποιότητα σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι περισσότεροι όμως αγρότες δεν βιάζονται να πουλήσουν, περιμένοντας υψηλότερες τιμές. Σύμφωνα τέλος με τον ίδιο, οι τιμές στην εκκίνηση είναι υψηλότερες φέτος, από τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα τώρα με τον κ. Ανδρέα Κότσαλο, παραγωγό εσπεριδοειδών από το Μεσολόγγι, οι πράξεις που γίνονται τώρα στα πορτοκάλια Βαλέντσια στην εν λόγω περιοχή. Αφορούν τιμές από 18 έως 21 λεπτά το κιλό, οι δε ποιότητες είναι εξαιρετικές.

Ο κ. Απόστολος Χιόνας, παραγωγός εσπεριδοειδών από την Γαστούνη Ηλείας δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι κοπές των Βαλέντσια στην περιοχή. Καθώς ο κόσμος κόβει τώρα κυρίως Lane Late. Περισσότερα κτήματα με Βαλέντσια στο νομό Ηλείας, υπάρχουν στα χωριά προς τον Πύργο, την πρωτεύουσα του νομού.

Ο κ. Βασίλης Ντόκος, τέλος, παραγωγός εσπεριδοειδών από το Κουτσοπόδι Αργολίδος λέει ότι οι κοπές των Βαλέντσια αργούν στην περιοχή και πως οι πρώτοι παραγωγοί θα μπουν για συγκομιδή στα κτήματα σε ένα μήνα από σήμερα.

πηγη: agrotypos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ