Στρατός Ξηράς: Καλούνται για κατάταξη οι στρατεύσιμοι της 2021 Β’ ΕΣΣΟ

Με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Στρατός Ξηράς καλεί για παρουσίαση και για κατάταξη τους στρατεύσιμους της 2021 B΄ΕΣΣΟ, προκειμένου να εναχθούν στο δυναμικό των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατάταξη θα γίνει από 16 έως 19 Μαρτίου 2021. Σημειώνεται ότι από 8 έως 11 Μαρτίου 2021  θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας.

Αναλυτικότερα, καλούνται να καταταγούν:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων του νομού Ροδόπης (μόνο των Δήμων Ιάσμου, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών).

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (έτη γέννησης 1977 έως και 2002), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τέταρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2020 έως 1 Ιανουαρίου 2021.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου β΄της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι στρατεύσιμοι

Περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία υποδοχής οπλιτών, τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για  κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή στο διαδικτυακό τόπο «www.stratologia.gr», μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το σημείωμα κατάταξης.

Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το σημείωμα κατάταξης, το ατομικό βιβλιάριο νοσηλείας τους, αποδεικτικό του αριθμού φορολογικού τους μητρώου (ΑΦΜ), τον αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Επίσης καλούνται να έχουν και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε δημόσιο ή νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή στρατιωτικό νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ