Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜΈΧΡΙ ΤΑ ΜΈΣΑ ΦΛΕΒΆΡΗ ΚΑΙ ΒΛΈΠΟΥΜΕ…

ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΜΈΣΑ ΦΛΕΒΆΡΗ ΚΑΙ ΒΛΈΠΟΥΜΕ…

Η απαγόρευση μετακίνησης για την άσκηση θήρας

Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και βλέπουμε…

Συνεχίζεται μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου 2021 η απαγόρευση μετακίνησης για την άσκηση θήρας, σύμφωνα με την  κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ , σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απόφαση αφοράει το σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Εξαίρεση αποτελούν οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Η μετακίνηση της περίπτωσης αυτής δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

Για την μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου απαιτείται η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) και βεβαίωση του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου που πιστοποιεί την ιδιότητα του θηρευτή ως μέλους του.

Στα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε παράβαση. Ειδικώς σε περίπτωση παράβασης των όρων μετακίνησης της περ. (ιη) της παρ. 2 του άρθρου 3 της ΚΥΑ (μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου…) επιβάλλονται επιπλέον:

  1. ανάκληση της σχετικής άδειας του θηρευτή και
  2. απαγόρευση λήψης άδειας για τα επόμενα τρία (3) χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου έχει παραταθεί μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2021 αλλά λόγω των περιορισμών μετακίνησης που ισχύουν μέχρι και την 15η Φεβρουαρίου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η άσκηση της θήρας του αγριόχοιρου επιτρέπεται μόνος στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης.

protinews
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ