Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜΠΛΑΚ ΆΟΥΤ - ΈΚΡΗΞΗ ΣΕ ΥΠΟΣΤΑΘΜΌ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ: ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΡΕΎΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ...

ΜΠΛΑΚ ΆΟΥΤ – ΈΚΡΗΞΗ ΣΕ ΥΠΟΣΤΑΘΜΌ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ: ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΡΕΎΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΉ

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας λίγο μετά τις 10 και μισή το βράδυ της Κυριακής

Μπλακ άουτ – έκρηξη σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε Πελοπόννησο και Αττική

Μπλακ άουτ στην Αττική έπειτα από έκρηξη και φωτιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές στην Αττική, αλλά και στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα.

Μετά τις 10:30 το βράδυ της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, η Καλλιθέα, η Νέα Σμύρνη, τα Πετράλωνα, το Χαϊδάρι, ο Πειραιάς και η Νίκαια, όπως και αρκετές ακόμα περιοχές στην Αθήνα βυθίστηκαν ξαφνικά στο σκοτάδι. Την ίδια ώρα μπλακ άουτ στο ρεύμα σημειώθηκε και στην Πελοπόννησο καθώς μεγάλες πόλεις όπως η Καλαμάτα δεν είχαν ρεύμα. Χωρίς ρεύμα έμειναν επίσης περιοχές στην Αργολίδα

Το μπλακ άουτ προκάλεσε βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, ενώ από την Πυροσβεστική ανακοινώθηκε πως βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε έκρηξη και στη συνέχεια φωτιά. Αμεσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Ο ΑΔΜΗΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας». 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με την συνδρομή ειδικού οχήματος κατάσβεσης πυρκαγιών διυλιστηρίων και από δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Ταυτόχρονα, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν και αντιμετώπισαν συμβάντα παροχής βοηθείας κυρίως εξαιτίας εγκλωβισμών σε ανελκυστήρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ως συνέπεια της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
 https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1358539293401186306&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fellada%2F144998_mplak-aoyt-ekrixi-se-ypostathmo-toy-admie-diakopes-reymatos-se-peloponniso-kai-attiki&siteScreenName=ethnosgr&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px 

Σε επικοινωνία του ethnos.gr με την Πυροσβεστική είπαν ότι δεν έχει γίνει μέχρι αυτή την ώρα (01:15) αναφορά για εγκλωβισμένους στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Μέσω Facebook η ιστοσελίδα Forecast Weather Greece έκανε έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρα για να μείνουν εντός οικείας και να μην ανοίξουν τα παράθυρα και τα air-condition για αποφυγή αναπνευστικών δυσκολιών καθώς όπως αναφέρει το νέφος είναι τοξικό και επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό. https://web.facebook.com/v9.0/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Dff97619c50d91%26domain%3Dwww.ethnos.gr%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.ethnos.gr%252Ff83e2b6dbc6088%26relation%3Dparent.parent&container_width=647&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fphotos%2Fa.942144609173142%2F3655264854527757%2F&locale=en_US&sdk=joey&width=640

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-2&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1358531748443942912&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2Fellada%2F144998_mplak-aoyt-ekrixi-se-ypostathmo-toy-admie-diakopes-reymatos-se-peloponniso-kai-attiki&siteScreenName=ethnosgr&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Η βλάβη στο κέντρο του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά, μετά τις 11.30 το βράδυ, η ηλεκτροδότηση μετά το μπλακ άουτ αποκαταστάθηκε σε Πελοπόννησο και Αττική. Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. 

Πιο συγκεκριμένα: Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα.

Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Intime

Η επίσημη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για την πυρκαγιά

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή».

Intime

Σκρέκας: Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ολοκληρώθηκε

«Πρώτα από όλα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Μέχρι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλά σε ό,τι αφορά αυτό. Από εκεί και πέρα η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις περιοχές που είχε διακοπεί έχει γίνει πράξη. Εδώ υπάρχουν από την πρώτη στιγμή και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που βοηθάει στο έργο της κατάσβεσης και η Πολιτική Προστασία ώστε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε να το κάνουμε γρήγορα. Τα φυσικά τα αίτια θα διερευνηθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.

πηγή: ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ