Άγιος Ανδρέας: Ποιος έβαλε στο νοσοκομείο τον μεταλλαγμένο ιό

Αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού σημείωσε η Αχαΐα  την Τρίτη καθώς από τον ΕΟΔΥ ανακοινωθηκαν 64 νέα κρούσματα ενώ η διαπίστωση ως τώρα 11 κρουσμάτων κορωνοϊού της βρετανικής μετάλλαξης στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα έχει δυσκολέψει την κατάσταση και επικρατεί ανησυχία για την διασπορά του στην κοινότητα. Πώς όμως “εισέβαλε” ο μεταλλαγμένος ιός στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου στο newsit.gr η εισβολή της βρετανικής μετάλλαξης στον «Άγιο Ανδρέα» έγινε από την κοινότητα, από συνοδό ασθενή που την έφερε μέσα στο νοσοκομείο- «Από εκεί και πέρα, και λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας αυτής της μετάλλαξης η μετάδοση μέσα στο νοσοκομείο ήταν ραγδαία. Είναι άδικο λοιπόν να στοχοποιούνται οι υγειονομικοί. Κάποιοι από αυτούς που νόσησαν με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είχαν προλάβει ήδη να κάνουν την Α δόση, όμως από τη στιγμή που μπήκε το συγκεκριμένο στέλεχος μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα άρπαξαν όλα φωτιά».

Σημειώνεται ότι χθες, άλλα οκτώ νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, που πια δίνει κρούσματα στους υγειονομικούς σε καθημερινή βάση.

Μάλιστα, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργικά ιατρεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Το ότι το νοσηλευτικό προσωπικό είχε μια πιο χαμηλή τάση προσέλευσης στο πρώτο κάλεσμα του εμβολιασμού είναι ένα γεγονός, όμως, σύμφωνα με την κα Μαστοράκου, για το νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει και η εξής παράμετρος: αρκετοί από αυτούς είναι μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα και διάφορες παθήσεις και είχαν σκέψεις για τις παρενέργειες του εμβολίου και χρειάζονταν σε εκείνη τη φάση πιο ενδελεχή ενημέρωση.

«Το θετικό νέο είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Πάτρα είμαστε στους 9.000 εμβολιασμούς, οι αμφιβολίες αίρονται, ο κόσμος προσέρχεται και το ίδιο και οι υγειονομικοί» λέει η κα Μαστοράκου και συμπληρώνει: «Η έκκληση που απευθύνει αυτή τη στιγμή ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας σε όλους τους πολίτες είναι να φορούν διπλή, καλής ποιότητας υφασμάτινη μάσκα ή χειρουργική και να κάνουν πολύ τακτικό αερισμό στα σπίτια τους. Δεν έχουμε και πολλά όπλα αυτή τη στιγμή στα χέρια μας…».

ΠΗΓΗ:thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ