ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ – 28 ΕΝΕΡΓΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Γιατί μπήκε στο “κόκκινο” η Ζάκυνθος – 28 ενεργά κρούσματα

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, η Ζάκυνθος μετρούσε 28 ενεργά κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα πέντε νοσηλεύονται στην κλινική κορονοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, μια μητέρα μαζί με τον νεογέννητο βρέφος της, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείου του Ρίου, ενώ τα υπόλοιπα ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Από την αρχή του χρόνου, έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο συνολικά 36 κρούσματα και ιχνηλατηθεί όλες οι επαφές τους.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ζάκυνθο, ήρθε εντελώς ξαφνικά στο νησί, καθώς για εβδομάδες δεν βρισκόταν στους χάρτες κρουσμάτων που δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού που διαγνώστηκαν στο νησί, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα εκτός νησιού ή είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν κάνει ταξίδι και γύρισαν πίσω. Στην συνέχεια τα κρούσματα φαίνεται να μετέδωσαν το ιό σε συγγενείς τους και σε άτομα όπου είχαν καθημερινή επαφή.

Το ευτυχές είναι, ότι όλα τα κρούσματα της Ζακύνθου, είναι σε καλή κατάσταση και αναρρώνουν.

Για την τοποθέτηση της Ζακύνθου, στο επίπεδο Β, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι «είμαστε σε ένα διαρκή αγώνα ώστε να κρατήσουμε τη Ζάκυνθο ασφαλή . Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ζακύνθου, βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους και κάνουν ελέγχους για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού, στις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές» ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών της Ζακύνθου για το οποίο ανέφερε ότι «αυτό μας έφερε εδώ που είμαστε και αυτό θα μας βγάλει από αυτή την κατάσταση που έχουμε έρθει».

Ακολούθως, ο κ. Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Π.Ε. Ζακύνθου για τα μέτρα διάδοσης του κορονοϊού, δηλώνοντας ότι «το Σάββατο πραγματοποιήσαμε 183 rapid test σε συνεργασία με το  κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) Ζακύνθου στα χωριά Καλλιπάδο και Λιθακιά, τα οποία τις τελευταίες ημέρες είχαν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά, και θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια τους προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και τους εθελοντικούς συλλόγους».

Πηγή: ermisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ