Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΈκτακτη ενημέρωση: Στο «κόκκινο» προληπτικά η Αττική - Δεν ανοίγουν Γυμνάσια και...

Έκτακτη ενημέρωση: Στο «κόκκινο» προληπτικά η Αττική – Δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια, επιστροφή στο click away – Καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18.00 στις κόκκινες περιοχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews , επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι βρίσκουν οριακή την κατάσταση στην Αττική και η τοποθέτησή της στην κόκκινη ζώνη θα γίνει, εφόσον οριστικοποιηθεί η σκέψη αυτή, για προληπτικούς λόγους και για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά ώστε να πρέπει να ληφθουν σε λίγες μέρες χειρότερες αποφάσεις.

Τούτων δοθέντων, οι αποφάσεις φαίνεται πως οδηγούνται στα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων στις κόκκινες περιοχές για 1 εβδομάδα
  • Λειτουργία της αγοράς στις κόκκινες περιοχές μόνο με click away για 1 εβδομάδα. Η απόφαση αυτή για τα καταστήματα μπορεί να επεκταθεί επίσης για προληπτικούς λόγους σε ολόκληρη την χώρα.
  • Αλλαγή της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές από τις 18.00 που ισχύει σήμερα στις 21.00 το βράδυ.
  • Επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων για άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων στις κόκκινες περιοχές και επαναλειτουργία της αγοράς χωρίς click away την επόμενη Παρασκευή.

Αυτές είναι πρώτες σκέψεις που βρίσκονται στο τραπέζι και εξετάζονται από την επιτροπή η οποία με το πέρας της συνεδρίασης θα εισηγηθεί σχετικά στην κυβέρνηση.

Για την Αττική ειδικότερα, επισημαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες οτι τα περίπου 300 κρούσματα που καταγράφονται , δεν δημιουργούν συνθυήκες τέτοιες ώστε να πει κανείς οτι η Αττική μπορεί να μπει σε «κόκκινο συναγερμό» αλλά τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν οτι εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, δεν αποκλείεται αυτό να γίνει εφόσον η συζήτηση περιελάμβανε και άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για να ελεγχθεί η κατάσταση αυτή, η Αττική θα μπει προληπτικά στο «κόκκινο» με τις παραπάνω διαφοροποιήσεις ώστε την ερχόμενη Παρασκευή και εφόσον τα στοιχεία δείξουν έλεγχο της κατάστασης, θα υπάρξουν νέες αποφάσεις. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσες άλλες περιοχές της χώρας μπουν στην κόκκινη λίστα στον χάρτη.


πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ