Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤο Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Το θέμα του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ συζητείται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τηλεδιάσκεψη, στις 7 το απόγευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2020, στις 28 Δεκεμβρίου, είχε συμφωνηθεί (είχε αποδεχθεί ο δήμαρχος) ότι στην πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου το 2021 θα συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων, λειτουργίας από ισραηλινή εταιρεία, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.

Το σοβαρό αυτό θέμα είχε κυριαρχήσει πριν την ημερήσια διάταξη εκείνης της συνεδρίασης και είχε εκφραστεί έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την αιφνιδιαστική απόφαση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και κυρίως για την επικείμενη (αρνητική) επίδραση της τουριστικής προοπτικής του τόπου μας και της προσδοκώμενης αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, για την οποία υπάρχουν εκκρεμείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Μάλιστα, στη διαδικασία του ελέγχου, από τις μειοψηφίες, από επικεφαλής και συμβούλους, υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων (πάνω από 40), ενώ ζητήθηκε και η συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης και η έκδοση απόφασης – έκφραση γνώμης του Συμβουλίου.

Πρόσφατα υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμο Καλαμάτας ότι έχουν σταλεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ερωτήσεις και προβληματισμοί, όπως διατυπώθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Δεκεμβρίου, σχετικά με τον σχεδιασμό που εξελίσσεται και αφορά τη λειτουργία στην Καλαμάτα, στην 120 ΠΕΑ, Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η απάντηση του υπουργείου είναι προφανές ότι θα έρθει προς γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου.

πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ