Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟ Ανδρέας Λοβέρδος το αποφάσισε: Θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του...

Ο Ανδρέας Λοβέρδος το αποφάσισε: Θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Σε αναβρασμό βρίσκεται, έστω και αν το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος είναι περιορισμένο για τέτοιου είδους εξελίξεις…το ΚΙΝΑΛ. Κι αυτό γιατί το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος του 2021 και όλοι θεωρούσαν ότι θα είναι τυπικό, αναδεικνύεται σε κρίσιμο για την πορεία του κόμματος. Αφού ήδη εκτός από τη Φώφη Γεννηματά, έχει ανακοινώσει ημιεπισήμως την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η συζήτηση, άνοιξε με την ίδια τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει πριν από μερικές εβδομάδες, ότι θα είναι και πάλι υποψήφια. Μια κίνηση που ερμηνεύθηκε σαν απόπειρα να εμποδίσει και να σταματήσει τυχόν άλλες υποψηφιότητες. Δεν φάνηκε να είναι επιτυχής.

Μια δημοσκόπηση της Opinion Poll έδειξε προ ημερών ως πιο δημοφιλή για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ τον νεαρό ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη –που ήταν δεύτερος στην κούρσα για την διαδοχή το 2017–, αλλά δεύτερο τον 64ετή Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και καθόλου δεν αποκλείεται να είναι και αυτός υποψήφιος. Η δημοσκόπηση προκάλεσε την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, και επανέφερε στο προσκήνιο τα “έσω τεκταινόμενα” στον χώρο της κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Ποιον προτιμούν για αρχηγό στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα

Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής” και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Χόνδρου, ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη ενημερώσει ότι προτίθεται να διεκδικήσει την αρχηγία όταν και όποτε γίνει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής το ανακοίνωσε επισήμως και στην ίδια τη Φώφη Γεννηματά αλλά και στον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη. Επίσης ενημέρωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες τον κ. Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο.

Εγραψε το Βήμα της Κυριακής:

“Πριν από περίπου είκοσι ημέρες, η Φώφη Γεννηματά είδε στην οθόνη του κινητού της να σχηματίζεται ο αριθμός του τηλεφώνου του Ανδρέα Λοβέρδου. Η σχέση της προέδρου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής δεν διανύει την καλύτερή της φάση. Δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν ακούσει τον έντονο διάλογο που είχαν οι δυο τους στο γραφείο της κυρίας Γεννηματά στη Βουλή, όταν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αννας Διαμαντοπούλου για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΑ ο κ. Λοβέρδος τουίταρε: “Τελικά συγκυβερνάμε με τον Μητσοτάκη αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέραμε”. “Πρόεδρε, θέλω να σου ανακοινώσω ότι θα είμαι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές” είπε στη Φώφη Γεννηματά που δεν έκρυψε την ενόχλησή της.

“Ανδρέα, αυτό που σε ενδιαφέρει, σε αυτή τη φάση, είναι ποιος θα είναι πρόεδρος σε έναν χρόνο;” φέρεται να του είπε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν υπήρξε ιδιαίτερη ένταση. Αλλωστε, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δεν ήταν ανυποψίαστη. Γνώριζε ότι ο κ. Λοβέρδος είχε ήδη πραγματοποιήσει έναν κύκλο τηλεφωνικών επικοινωνιών με όλους τους βουλευτές, τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, αλλά επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Παύλο Γερουλάνο, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Οι επαφές με… αύρα προέδρου Σε αυτές τις τηλεφωνικές επικοινωνίες ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι οι συνθήκες που επικρατούν δεν του επιτρέπουν την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Από τη στιγμή όμως που, τόνισε, αποφάσισε να κινηθεί και να πραγματοποιήσει έναν κύκλο επαφών σε όλη την Ελλάδα, δεν ήθελε να το κάνει πίσω από τις πλάτες των βουλευτών, ούτε εν αγνοία του κόμματος και της προέδρου του. Πράγματι, οι βουλευτές ενημερώνονται για τις κινήσεις που κάνει ο κ. Λοβέρδος στις εκλογικές τους περιφέρειες. Δεν αντιδρούν, γιατί γνωρίζουν.

Στις συνομιλίες που έχει με στελέχη από όλη τη χώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι “το κόμμα δεν μπορεί να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας όταν μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις” και ότι ο ίδιος μπορεί “να ξανακάνει το κόμμα μεγάλο” και να εμποδίσει την κατάληψη του κεντρώου χώρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπως εξήγησε και στους βουλευτές, από τη στιγμή που αποφάσισε να είναι υποψήφιος έπρεπε να κινηθεί άμεσα. “Η Φώφη είναι πρόεδρος και ο Νίκος έχει μηχανισμό” είναι η φράση που του αποδίδεται. 

(Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής) 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ