Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Παγωμένο» το τμήμα της Αδριατικής Οδού από Πάτρα έως Μεσσηνία

«Παγωμένο» το τμήμα της Αδριατικής Οδού από Πάτρα έως Μεσσηνία

«Παγωμένο» παραμένει το τμήμα της Αδριατικής Οδού από Πάτρα έως τη Μεσσηνία (σ.σ. το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται στην περιοχή της Ηλείας), την ίδια ώρα που γίνονται προσπάθειες από πλευράς τόσο του υπουργείου Υποδομών όσο και από την περιφέρεια Ηπείρου, για την «διάσωση» του τμήματος Ιωάννινα – Κακαβιά. Σύμφωνα με το ypodomes.com έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου από την Περιφέρεια Ηπείρου για να ωριμάσει μελετητικά το μεγάλο οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκε πίστωση 74 χιλιάδων ευρώ ώστε να γίνει η άμεση συλλογή στοιχείων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών περιοχής από κόμβο Δολιανών έως Κακαβιά.

Στόχος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της επικαιροποίηση της μελέτης που έχει εκπονηθεί εδώ και χρόνια. Η συλλογή στοιχείων είναι απαραίτητη και επείγουσα και θα πρέπει να γίνει σε χρόνο ρεκόρ.

Το έργο έχει προταθεί από την ελληνική κυβέρνηση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το κρίσιμο σημείο, είναι οι μελέτες καθώς θα υποδείξουν την οικονομική βιωσιμότητα του έργου και αν τελικά προκριθεί προς υλοποίηση.

Το έργο έχει κόστος που ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ και αποτελεί την φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα μέχρι το συνοριακό πέρασμα της Κακαβιάς προς την Αλβανία.

Η ολοκλήρωση του θα σημάνει την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ως άξονα αλλά και την υλοποίηση του τελευταίου τμήματος του Δυτικού Άξονα από το Αντίρριο και πάνω.

Το έργο θεωρείται από τους Ηπειρώτες κρίσιμο γιατί συνδέει τη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων με το εθνικό δίκτυο, βελτιώνει τη σύνδεση με την Αλβανία και δίνει στην Ήπειρο την απαραίτητη πρόσβαση στην λεγόμενη Αδριατική Οδό.

Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δ. Σκάλκο, στις 13 Ιανουαρίου είχε αναφερεθεί πως το έργο Ιωάννινα-Κακαβιά, προτάθηκαν από την Κυβέρνηση και έχουν θετική εισήγηση από την Α΄Επιτροπή της Ε.Ε., με την οριστική απόφαση να αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ