Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Πάνω από 6.000 εμβολιασμοί μέσα σε μια...

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Πάνω από 6.000 εμβολιασμοί μέσα σε μια μέρα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό το οποίο πραγματοποιήθηκε ακόμη μια Δευτέρα στο Υπουργείο Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως μόνο σήμερα, περισσότερα από 6.000 άτομα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους «Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρες εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού ηλικίας άνω των 85 ετών. Εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000 άτομα».

Αναφορικά με τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού.
Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθυστέρηση των πέντε ημερών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που κλείνουν ραντεβού.

«Όταν ένας πολίτης θέλει να κλείσει ραντεβού είτε στην πλατφόρμα είτε στο φαρμακείο της γειτονιάς του, το νωρίτερο που μπορεί να το κάνει είναι μετά από πέντε μέρες και ο λόγος είναι για τον προγραμματισμό της εμβολιαστικής αλυσίδας» είπε και εξήγησε τι μπορούν να κάνουν όσοι πολίτες λόγω της κακοκαιρίας δεν κατάφεραν να βρεθούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Λόγω των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών όσοι δεν προσήλθαν στο ραντεβού τους μπορούν να κλείσουν ξανά τα ραντεβού τους χωρίς αναμονή» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απάντησε και σε φήμες που έχουν διαρρεύσει και αναφέρουν πως θα υπάρχουν πολίτες που δεν θα κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου καθώς δεν επαρκούν.

«Για να μην κυκλοφορούν κακόβουλες φήμες ο προγραμματισμός που κάνουμε αφορά όλους τους πολίτες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη» τόνισε και πρόσθεσε πως το σύστημα Υγείας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα όλους αυτούς τους μήνες.   

πηγή: dete.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ