Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕκτός ΟΣΔΕ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τι λένε εργαζόμενοι για ρόλο Τεχνικού Σύμβουλου

Εκτός ΟΣΔΕ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τι λένε εργαζόμενοι για ρόλο Τεχνικού Σύμβουλου

Ο Τεχνικός Σύμβουλος σταματά να υποστηρίζει τα αιτήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ επειδή έληξε από τις 31/12/2020 η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων (ΠΣΕ) του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι που σημαίνει ότι η Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού δεν έχουν πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές.

Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι με αυτή την ενέργεια «ο Τεχνικός Σύμβουλος μας υπενθυμίζει την απαραίτητη παρουσία του στον Οργανισμό».

Και προσθέτουν ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να οφείλεται επειδή «θορυβήθηκε από κάποιες ενέργειες του απελθόντα, στις 6/11/20202, προέδρου, Γρηγόρη Βάρρα, οι οποίες αμφισβητούσαν τον απόλυτο έλεγχο που ασκούσε μέχρι σήμερα στο σύστημα ΟΣΔΕ».

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΚΕΠΕ τονίζουν ακόμη ότι ο Τεχνικός Σύμβουλος επαναλαμβάνει την ίδια τακτική – όπως και στο παρελθόν – και προσπαθεί να επιβάλλει με την μορφή «κληρονομικού δικαιώματος» την παρουσία του στον Οργανισμό. «Ένας εξωτερικός συνεργάτης που έχει αποκομίσει για πολλά χρόνια δεκάδες εκατομμύρια από την συνεργασία του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και χάρη της οποίας απέκτησε οντότητα ως εταιρεία πληροφορικής, μας κοινοποιεί απαράδεκτο τελεσίγραφο διακοπής των υπηρεσιών του. Την ίδια ώρα οι συνεργάτες και μέτοχοί του, Κέντρα Υποδοχής Αιτήσεων (ΚΥΔ), της κοινοπραξίας έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες (δηλαδή το σύστημα ΟΣΔΕ)».

Στη συνέχεια επισημαίνουν ότι περιμένουν από τη νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ να αναλάβουν πρωτοβουλιές ώστε ο Οργανισμός, «αυτόνομα και σε συνεργασία με άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να φέρει σε πέρας την αποστολή του».

Διαβάστε όλη την επιστολή των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ (πατήστε εδώ)

Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ, Νίκο Κακαβά, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ διθκαιώνει πλήρως τις θέσεις της ΠΟΓΕΔΥ από το 2000 και μετά και δείχνει την πραγματικότητα. Απεικονίζει τα εγκλήματα που έγιναν από τον Τεχνικό Σύμβουλο όλα αυτά τα χρόνια και την κάλυψη που είχε από τις πολιτικές ηγεσίες. Επίσης αισθάνομαι περήφανος που δικαιώνει τον πρώην πρόεδρο, Γρηγόρη Βάρρα, ένα πρόσωπο που το γνωρίζω εδώ και 30 χρόνια αλλά ποτέ δεν το έχω αναφέρει δημόσια».     

πηγή: agrotypos.gr  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ