Κορωνοϊός: Σχεδόν 35.000 έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

420

Το εμβόλιο μοιάζει ως η μοναδική διέξοδος από την πρωτοφανή -για τη γενιά μας- υγειονομική κρίση που προκάλεσε σε όλον τον πλανήτη η Covid-19.

Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα και εξελίσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό, όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και τις 8 Ιανουαρίου, έχουν εμβολιαστεί 34.787 άτομα στην Ελλάδα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι καθημερινοί εμβολιασμοί θα αυξηθούν σε 8.000 ανά ημέρα, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η δικαδικασία για το ιατρικό προσωπικό -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και τα γηροκομεία έως τις 20 Ιανουαρίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του ευρύτερου πληθυσμού, αρχής γενομένης από τους άνω των 85, οι οποίοι είναι και οι πλέον ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά και να καταλήξουν από τις επιπλοκές του νέου κορωνοϊού.

Το εμβόλιο είναι προαιρετικό και απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέσω του emvolio.gov.gr, ή μέσω φαρμακείων και ΚΕΠ, για όσους δεν διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά η διαδικασία για το ραντεβού:

• Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr.

• Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

• Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο Πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.  

πηγή: protothema.gr