Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπετειακά επιτραπέζια παιχνίδια για το 1821 υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου

Επετειακά επιτραπέζια παιχνίδια για το 1821 υπό την αιγίδα του Πολεμικού Μουσείου

Η ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας και το Πολεμικό Μουσείο ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν για πρώτη φορά μια σειρά επετειακών παιχνιδιών για το 1821 ενόψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια της ελληνικής παλιγγενεσίας.

Η εταιρεία Δεσύλλας, πάντα δίπλα στις σύγχρονες ανάγκες παιδιών και γονέων,  δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ολοκληρωμένη σειρά παιχνιδιών για το 1821 με την σύμπραξη του Πολεμικού Μουσείου.

Η νέα σειρά «1821»,  δημιουργήθηκε με γνώμονα την καλλιέργεια τη παιδείας , και της μάθησης παιδιών και μεγάλων, για το πολύ σημαντικό θέμα των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Σκοπός της σειράς «1821» είναι μέσω μιας σειράς ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών να  ενισχύσουν την γνώση παιδιών και μεγάλων σε θέματα εθνικής πατριδογνωσίας αλλά να αποτελέσουν και ένα πρωτόγνωρο εργαλείο μάθησης και διδασκαλίας για τους δασκάλους και καθηγητές όλης της χώρας.

protinews

Η εταιρεία Δεσύλλας σε συνεργασία με την Διεύθυνση ιστορίας  του  Πολεμικού  μουσείου   και μετά από μία ενδελεχή  έρευνα  μηνών , δημιούργησε  , την σειρά «1821», η οποία   περιλαμβάνει 5 τίτλους  παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους. Η  σειρά των επιτραπέζιων είναι  προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της οικογένειας και  κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι 5 τίτλοι της σειράς είναι οι:

Τα επετειακά παιχνίδια:

•             ΥΠΕΡΑΤΟΥ «1821» – Σύγκρινε χαρακτηριστικά των οπλαρχηγών όπως οι μάχες τους, η τακτική τους και άλλα πολλά!

•             ΚΥΝΗΓΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ «1821» –Μάθε τα πάντα για την Επανάσταση με 1200 ερωτήσεις!

•             ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ «1821» – Διασκεδαστικές κάρτες ταχύτητας , παρατηρητικότητας που ανακαλύπτεις την γνώση παίζοντας !

•             «1821» Η ΜΑΧΗ – Παιχνίδι Στρατηγικής και ρίσκου με πάνω 200 μινιατούρες Ελλήνων και Οθωμανών για να ζήσεις την δράση του Αγώνα!

•             «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» «1821» Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης – Ιστορικό Βιβλίο με δραστηριότητες και επιτραπέζιο παιχνίδι!

Το Πολεμικό Μουσείο και η ιστορική μνήμη

Η Ελληνική πολιτεία επιθυμώντας να τιμήσει όλους αυτούς, που πολέμησαν για την Ελευθερία της πατρίδας μας, αποφάσισε το 1964 την ίδρυση Πολεμικού Μουσείου. Το Μουσείο εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο 1975 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αποστολή του είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σκοπό την τόνωση της εθνικής μνήμης και την προβολή της ιστορικής συνέχειας και ενότητας τον Ελληνισμού. Επιπλέον, λειτουργεί ως χώρος Έρευνας, μελέτης και εκπαίδευσης, Συντήρησης και διαφύλαξης κειμηλίων, καθώς και Διοργάνωσης περιοδικών εκθέσεων.

Η Ελληνική εταιρεία  εκδόσεων παιχνιδιών και βιβλίων Δεσύλλας, έχει καταφέρει εδώ και 39 χρόνια να δημιουργήσει ένα πλούσιο φάσμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών για όλες τις ηλικίες.  Διατηρεί το μοναδικό καθετοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών στην Ελλάδα από το 1981.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Display ΥΠΕΡΑΤΟΥ: 1821               

“ΥΠΕΡΑΤΟΥ™ 1821. Θα μάθεις παίζοντας για τους Έλληνες, Τούρκους και Φιλέλληνες που επηρέασαν την Επανάσταση. 32 μοναδικές προσωπικότητες με εκπαιδευτικό κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά σε περιμένουν για να συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες, στην τακτική και στις ηγετικές ικανότητες!

protinews

1821 Η Mάχη     

Πολέμησε τους Οθωμανούς με το ΝΕΟ παιχνίδι στρατηγικής. Ένα παιχνίδι γεμάτο δράση, με πάνω από 200 μινιατούρες Ελλήνων και Τούρκων. Στο συναρπαστικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής οι Τούρκοι παίζουν μόνοι τους με τους παίκτες να παίρνουν τον ρόλο των Ελλήνων επαναστατών. Οι μινιατούρες έχουν απίστευτη λεπτομέρεια όπου οι Ελληνικές με τις Τούρκικες μονάδες είναι διαφορετικές όπως και τα κανόνια τους! Μέσα στο ίδιο κουτί θα υπάρχει και ένθετο βιβλίο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης!

protinews

Τα Ξεφτέρια: 1821          

“Με τα Ξεφτέρια 1821 θα ακονίσουμε την παρατηρητικότητα μας και θα τεστάρουμε τις γνώσεις μας με 70 μοναδικές κάρτες πρόκλησης!

Μάθετε για τα αγαπημένα σας θέματα!

Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε την σωστή απάντηση, πριν τους άλλους παίκτες!

Τι ερώτηση σας έτυχε;

Παρατηρητικότητας; αναγραμματισμός ή μήπως ο Κύκλος;

Με 5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Εσύ… πόσο Ξεφτέρι είσαι;”

protinews

Κυνήγι Ερωτήσεων 1.200: 1821

Κυνήγι Ερωτήσεων με 1.200 Ερωτήσεις από όλες τις πτυχές του Αγώνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μάθετε παίζοντας! Πόσες μάχες έδωσε ο Κολοκοτρώνης; Πόσα χρόνια ήταν στον Αγώνα ο Κανάρης;

protinews

Ελληνική Ιστορία: 1821

Με το ΝΈΟ Βιβλιοπαιχνίδι 1821 θα μάθουμε μέσα από ένα βιβλίο για τις μεγαλύτερες στιγμές και προσωπικότητες του Αγώνα, θα λύσουμε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μετά θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων για το 1821 με ταμπλό και πιόνια!

πηγη: zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ