Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Ανοίγουν ξανά τα μικροβιολογικά εργαστήρια, μέχρι πότε

Πάτρα: Ανοίγουν ξανά τα μικροβιολογικά εργαστήρια, μέχρι πότε

Ανοίγουν υπό προϋποθέσεις από σήμερα και πάλι τα μικροβιολογικά εργαστήρια.

Ανοίγουν από σήμερα Δευτέρα 27/05/2024 τα μικροβιολογικά εργαστήρια, μετά από σχετική απόφαση του κλάδου, που ελήφθη μετά από διαδικτυακή συνεδρίαση εκπροσώπων του κλάδου από όλη την Ελλάδα.

«Επανερχόμαστε μέχρι τις ευρωεκλογές. Ανοίγουμε κανονικά για δύο εβδομάδες και τότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας. Τώρα είναι νεκρός χρόνος λόγω εκλογών, καθώς δεν υπάρχει κάτι να νομοθετηθεί άμεσα» τόνισε στην «Πελοπόννησο» η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας Κυριακή Κώτσα.

Ο κλάδος φαίνεται πως δίνει πίστωση μερικών ημερών στην κυβέρνηση ώστε να εξετάσει και να εφαρμόσει ορισμένα διαρθρωτικά μέτρα, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις για δρομολόγηση νέων συλλογικών συμβάσεων και επί μέρους ελαφρύνσεων για τον κλάδο.

Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η ομαλοποίηση της ροής των ασθενών προς τα μικροβιολογικά εργαστήρια προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις με τα παραπεμπτικά των θεραπόντων ιατρών τους.

Πάντως, το προηγούμενο διάστημα εργαστηριακοί γιατροί όλης της χώρας βρήκαν ως σύμμαχο τον βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή σχετικά με τον μηχανισμό αυτόματης επιστροφής (clawback) στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

H τροπολογία προέβλεπε ένα μεταβατικό στάδιο αισθητής μείωσης του clawback των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικών κέντρων κατά το οποίο αυτό διαμορφώνεται στο 0% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ έως 150.000 ευρώ, στο 5% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ από 150.001 ως 250.000, στο 10% επί ετήσιων υποβολών προς τον ΕΟΠΥΥ από 250.001 ως 350.000 ευρώ και στο 15% από 350.001 ευρώ και πάνω.

Γενικότερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έχει αναδειχθεί τον τελευταίο χρόνο στον ίσως πιο δραστήριο βουλευτή της αντιπολίτευσης σχετικά με την Υγεία, με καταθέσεις τροπολογιών σε νομοσχέδια αλλά και ανάδειξη θεμάτων της Αχαΐας.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ