Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣτην Πάτρα: Εκδήλωση εγκαινίων του θεματικού πάρκου

Στην Πάτρα: Εκδήλωση εγκαινίων του θεματικού πάρκου

«Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων»

*Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ταυτόχρονη
παρουσία περίπου 70 μαθητών,
οι οποίοι συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες

Με την ταυτόχρονη συμμετοχή περίπου 70 μαθητών Γυμνασίων, πραγματοποιήθηκε χθες, η εκδήλωση των εγκαινίων του Θεματικού Πάρκου «Χτίζουμε τοίχο στην παραβατικότητα ανηλίκων», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Αγορά Αργύρη του Δήμου Πατρέων.
Το Θεματικό Πάρκο το οποίο άνοιξε τις πύλες του στην Πάτρα, απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 18 Απριλίου 2024, στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρινίο, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, ενώ αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των βιωματικών διαδραστικών δραστηριοτήτων στους μαθητές και επίδειξη της λειτουργίας τους, στους επίσημους προσκεκλημένους.
• Δραστηριότητα 1η : Βιωματικό παιχνίδι: Συνομιλώντας με τον θύτη, θύμα, θεατή από Ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας
• Δραστηριότητα 2η : Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων– on line παιχνίδι (VR) εικονικής πραγματικότητας, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και
• Δραστηριότητα 3η : Νέοι και Παραβατικότητα, με εισηγητές Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο τέλος οι μαθητές συμμετείχαν προαιρετικά σε δραστηριότητα ζωγραφικής γράφοντας το μήνυμα τους με μαρκαδόρους, πάνω σε τμήμα χάρτου, που φέρει το σχήμα τούβλου.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής παρά τω Πρωθυπουργώ για την αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, κα. Βασιλική Αρτινοπούλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πραγματοποίησαν χαιρετισμό:
• Ο Πανοσιολογιότατος Θεόκλητος Παντελίδης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου,
• ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος,
• ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,
• ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τις λεπτομέρειες του θεματικού πάρκου από:
• Το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διεθυντή Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγο Ανδρέα Τσαπικούνη,
• Την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα. Γεωργία Ντάτσικα και
• Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Την εκδήλωση εγκαινίων λάμπρυναν με την παρουσία τους :
• οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Οβρυάς,
• οι θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Εκπαίδευσης, των Συλλόγων, των Φορέων και των Συνδέσμων της Αχαΐας,
• οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας και της Αιγιαλείας, καθώς και ο Σύλλογος πολιτικών υπαλλήλων Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
• Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαϊας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας και οι Διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.
Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Πατρέων, Πύργου και Αγρινίου, καθώς και της Διοίκησης του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ