Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Νέα Δυτική Ελλάδα»: Επερώτηση Καπλάνη-Τσαγρή για τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων και...

«Νέα Δυτική Ελλάδα»: Επερώτηση Καπλάνη-Τσαγρή για τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων

Επερώτηση για τον εξηλεκτρισμό των αγροτικών εγκαταστάσεων και των κτηνοτροφικών μονάδων με σκοπό την ανακούφιση των παραγωγών από το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος κατέθεσαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Ηλείας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Διονύσης Καπλάνης και Αντώνης Τσαγρής.
Στην επερώτησή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων «έχοντας γνώση, πως οι παραγωγοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλούνται διαρκώς να ανταπεξέλθουν στην αύξηση του κόστους παραγωγής με κάθε δυνατό τρόπο και λαμβάνοντας υπόψιν, πως η διαρκής αύξηση στο κόστος παραγωγής δεν επιφέρει επιπτώσεις μόνο στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, αλλά και στους καταναλωτές που αντικρίζουν την ακρίβεια των αγαθών στα ράφια, θεωρούμε σκόπιμη και αναγκαία την άμεση υλοποίηση μέτρων στήριξης, που θα δώσουν το έναυσμα αλλά και την ανακούφιση στους παραγωγούς να συνεχίσουν να παράγουν αλλά και μεταγενέστερα να αυξήσουν τον όγκο παραγωγής τους.
Οφείλουμε ως περιφέρεια να τους δίνουμε τα κίνητρα που χρειάζονται, αλλά και να μεριμνούμε τόσο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους όσο και του κόστους παραγωγής.
Συμπερασματικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ 142196 και το υφιστάμενο παράρτημα
που συμπεριλαμβάνεται σε αυτή, όσον αφορά τα Μέτρα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 3 Παράγραφος β η συμπερίληψη τόσο των παραγωγών όσο και των ομάδων παραγωγών.
Συμπληρωματικά, γνωστοποιούμε πως τα μέτρα αυτά υλοποιούνται ανά περιφέρειες της Ελλάδας με εξαίρεση τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ερωτάσθε λοιπόν, αν σκοπεύετε να κάνετε ενέργειες προς όφελος των ομάδων παραγωγών, ώστε να έχουν αγροτικό ρεύμα, να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης όπως γίνεται ανά την επικράτεια και να σταματήσουν να μην είναι αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα κόστη παραγωγής- ενέργειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ