Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕρευνα στο Ρίο για ξυλοδαρμό! Γιατρός φέρεται να χτύπησε νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΠ...

Ερευνα στο Ρίο για ξυλοδαρμό! Γιατρός φέρεται να χτύπησε νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΠ – Επελήφθη η Διοίκηση-Αναστάτωση στο προσωπικό

Σάλος από περιστατικό βιαιοπραγίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο φερόμενος ως δράστης «εξερράγη» και βούτηξε νοσοκόμα από τον λαιμό! Ο διοικητής μιλά στην «Π» για τα καταγγελλόμενα. Το Σωματείο Εργαζομένων κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και πραγματοποιεί στάση εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Περιστατικό βιαιοπραγίας που φέρεται ότι άσκησε γιατρός εις βάρος νοσηλεύτριας διερευνάται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας τη λήψη μέτρων και την προστασία του συνόλου του προσωπικού του νοσοκομείου, ανεξαρτήτου θέσεως και ειδικότητας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, το περιστατικό σημειώθηκε την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού απεργούσε και τα νοσοκομεία λειτούργησαν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας για τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Ο φερόμενος δράστης – γιατρός του Αναισθησιολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ και η νοσηλεύτρια προέρχεται από τον ίδιο τομέα. Αιτία της έκρηξης του γιατρού περιγράφεται ότι ήταν η έλλειψη νοσηλευτή/τριας για τη διενέργεια χειρουργείου που είχε προγραμματίσει. Η διένεξη όμως ξέφυγε από τη λεκτική αντιπαράθεση, η οποία έγινε αντιληπτή και από συνοδούς ασθενών που περίμεναν στα χειρουργεία και ο γιατρός φέρεται ότι βούτηξε τη νοσηλεύτρια από τον λαιμό.

poster

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο»:«Ενημερωθήκαμε άμεσα για το περιστατικό και αμέσως διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Εάν επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα, να είστε βέβαιοι ότι θα εφαρμοστούν πλήρως τα όσα προβλέπει το δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο. Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν νομιμοποιείται, όχι να βιαιοπραγήσει, αλλά και να επιτεθεί λεκτικά σε άλλον. Το νοσοκομείο διοικείται και έχει τα αρμόδια όργανα όπου μπορεί να καταφύγει άμεσα όποιος πιστεύει ότι εμποδίζεται να ασκήσει τα καθήκοντά του. Εν προκειμένω αναμένουμε το πόρισμα και θα πράξουμε τα δέοντα».

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την αντιδεοντολογική, ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά ιατρού κατά νοσηλεύτριας στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΠΓΝΠ» και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΠ δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και θα πρέπει να αναγνωρίζεται η αξία τους και να εργάζονται σε κλίμα ειρήνης, σεβασμού και αλληλοϋποστήριξης με σεβασμό στην προσωπικότητα και το έργο τους και μη βιώνουν αποτροπιαστικές και ανάρμοστες συμπεριφορές».

Μάλιστα σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη νοσηλεύτρια πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί μία από τις σημαντικές παρενέργειες της υποστελέχωσης που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΠΓΝΠ. Και παράλληλα της μη τήρησης των κανόνων λειτουργίας των χειρουργείων με αποτέλεσμα, καθημερινά, πέραν των επειγόντων περιστατικών που αντιμετωπίζονται άμεσα, να εξελίσσεται μια διαμάχη για το ποιος θα καταφέρει να εξασφαλίσει χειρουργική αίθουσα και προσωπικό για να πραγματοποιήσει τις επεμβάσεις που έχει προγραμματίσει.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ