Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΤα παιδιά που κοίταξαν το «τέρας» στα μάτια – Η «Φλόγα» της...

Τα παιδιά που κοίταξαν το «τέρας» στα μάτια – Η «Φλόγα» της πίστης και της αισιοδοξίας

Η «Πεντάμορφη που νίκησε το τέρας» και άλλες ιστορίες καθήλωσαν το κοινό στην εκδήλωση της «Φλόγας» κατά του παιδικού καρκίνου, στην Πάτρα. Αποδείχθηκε για μια φορά ακόμα ότι η δύναμη της ψυχής είναι ένα σπουδαίο φάρμακο, μαζί με την υπομονή και την αισιοδοξία.

Μέσα από το παραμύθι της «Πεντάμορφης και τέρας», όπου η πεντάμορφη είναι η μικρή Μελίνα και το τέρας ο καρκίνος, η συμπολίτισα και αγαπητή δικηγόρος Αθηνά Ζαφειροπούλου περιέγραψε την περιπέτεια της μικρής της κόρης που στην τρυφερή ηλικία των 2,5 ετών κλήθηκε να αναμετρηθεί με το θηρίο.

Η Αθηνά Ζαφειροπούλου, μαμά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στα παιδιά.

«Μια φορά και ένα καιρό, σε μια πόλη της Ελλάδας, την Πάτρα, ζούσε ένα πανέμορφο κοριτσάκι.

Το κοριτσάκι αυτό το λέγανε Μελίνα, ήταν μόλις 2.5 χρονών και ήταν πάντα χαμογελαστό. Ετρεχε και χοροπηδούσε, έχοντας συνεχεία δυο υπέροχα και τεραστία κοτσίδια που πλαισίωναν δεξιά και αριστερά το πρόσωπό της. Στη μικρή Μέλινα ο κόσμος της φάνταζε τεράστιος, αλλά και πολύ όμορφος, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι όλα είναι τόσο υπέροχα και όλοι την αγαπούν. Μπαμπάς, μαμά, αδέρφια, παππούδες, γιαγιάδες, ξαδέλφια, φίλοι πω κόσμος…Τα παιδιά που κοίταξαν το «τέρας» στα μάτια - Η «Φλόγα» της πίστης και της αισιοδοξίας

Συγκλόνισαν η Σόφη και ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος που ανέβηκαν στο βήμα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη θεραπεία του γιου τους Κωνσταντίνου

Συχνά το βράδυ πριν πάει για ύπνο ρωτάτε τον Μπαμπά της…

”Μπαμπά όλος ο κόσμος πάνω στην γη είναι τόσο κάλος και όμορφος όσο και ο δικός μας κόσμος;» και ο μπαμπάς της έλεγε ”Πεντάμορφη, ο κόσμος θα είναι πάντα όμορφος, αρκεί εσύ να τον βλέπεις έτσι”. 

Το τέρας σύντομα θέλησε να της δείξει τη δύναμή του… να την πληγώσει ακόμα πιο πολύ, και έτσι αποφάσισε να της πάρει τα όμορφα κοτσίδια της. Η μικρή πεντάμορφη στεναχωρήθηκε πολύ και έκλαψε τόσο, μέχρι που αποκοιμήθηκε. Οταν ξύπνησε συνέχισε να κλαίει και όσο να προσπαθούσαν ο μπαμπάς και η μαμά να την ηρεμήσουν, αυτή ήθελε πίσω τις κοτσίδες της.

Και τότε… έτσι μαγικά και ξαφνικά εμφανίστηκαν δυο νεράιδες. Μόλις είχαν έρθει κατευθείαν από τη νεραϊδοχώρα που ζούσαν εκεί πολλές νεράιδες και πολλά παιδάκια που πάλευαν το καθένα με το δικό του τέρας. Το όνομα αυτής της νεραϊδοχωρας ήταν ΦΛΟΓΑ. 

Οι νεράιδες ήταν όμορφες, με πολύχρωμες ποδιές και ένα σωρό νεραϊδοκόλπα που έκαναν όλα γύρω να φαντάζουν όμορφα!!!! Αυτές οι νεράιδες έκαναν τη Μελίνα να νιώσει τόσο όμορφα και να καταλάβει ότι τα κοτσίδια της φυσικά και είναι ωραία, αλλά και πολλά άλλα πράγματα είναι ωραία, όπως και το να μην έχεις κοτσίδια! ΑΛΛΩΣΤΕ, σχεδόν όλα τα παιδιά της νεραϊδοχώρας ΦΛΟΓΑ δεν είχαν κοτσίδια.Τα παιδιά που κοίταξαν το «τέρας» στα μάτια - Η «Φλόγα» της πίστης και της αισιοδοξίας

Το πολυπληθές ακροατήριο παρακολούθησε με προσοχή τις ομιλούσες

Οι νεράιδες της έδειξαν πως η Νεραϊδοχώρα ΦΛΟΓΑ έχει καταφέρει να νικήσει πολλές φορές το Τέρας μέσω κάποιων περίεργων μεγάλων παιχνιδιών που έχει δώσει στους μάγους του κάστρου. Κάποια από αυτά τα παιχνίδια έβγαζαν μεγάλες τεράστιες φωτογραφίες που το τέρας φοβόταν και κάποια άλλα ήταν φωτεινά και έστελναν μαγικές ακτίνες και εξαφάνιζαν το Τέρας με μιας. Η Πεντάμορφη από εκείνη τη μέρα ζούσε κοντά στις νεράιδες και έμαθε όλα τα μυστικά τους…
Μέχρι που το τέρας κουράστηκε, ηρέμησε και εγκατέλειψε…».

Η Χριστίνα Τρίχα, παιδί της «Φλόγας», στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης μίλησε για τη δική της εμπειρία.

«Πριν από 4,5 χρόνια νόσησα από καρκίνο και η 15η Φεβρουαρίου αποτελεί πλέον σημαντική μέρα για εμένα.
Πριν μου φαινόταν σαν μια απλή μέρα, βέβαια ήμουν και πιο μικρή, οπότε δεν καταλάβαινα και πολλά, πλέον όμως είναι μια ημέρα η οποία με κάνει να νιώθω περιφανή και δυνατή για τη νίκη μου ενάντια στον καρκίνο και περήφανη για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν νοσήσει στο παρελθόν και έχουν βγει νικητές, αλλά και για τα παιδιά που δίνουν αυτήν τη στιγμή τη μάχη ενάντια στο θηρίο του καρκίνου.

Στο άκουσμα της νόσου αυτής ο περισσότερος κόσμος τρομάζει. Προσωπικά πιστεύω ότι φταίει η ελλιπής ενημέρωση…

Αν και έζησα τον καρκίνο σε πολύ μικρή ηλικία μπορώ να σας πω ότι με όπλισε με πολλή δύναμη και αγάπη για τη ζωή. Αγάπησα το φαλακρό κεφαλάκι μου και δεν ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω. Ζω την κάθε μέρα μου και κάνω όνειρα για το μέλλον. Αγαπώ τη ζωή και θέλω να την απολαμβάνω. Και σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς. Να απολαμβάνετε τα μικρά και καθημερινά. Να μην ξεχνάτε να εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας που είστε υγιείς. Να μην παραλείπετε να εκφράζετε την αγάπη σας…

Αν μου επιτρέπετε θέλω από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω τον άγγελό μου, τη μαμά μου που ξενύχτησε πάνω από το προσκεφάλι μου όλο το διάστημα που έδινα τη μάχη για τη ζωή μου. Τον πατέρα μου, τις αδελφές μου και όλα τα μέλη της μεγάλης οικογένειας της “Φλόγας”. Είναι πολύ ανακουφιστικό να αισθάνεσαι ότι ανά πάσα στιγμή έχεις κάποιον να ακουμπήσεις».

Από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης η διευθύντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ και γιατρός της «Φλόγας» Αφροδίτη Γκινοπούλου ανέφερε ότι 300 παιδιά ετησίως νοσούν στη χώρα μας από καρκίνο. «Το ελπιδοφόρο είναι ότι 4 στα 5 γίνονται καλά. Το σημαντικό είναι ότι με τη χρηματοδότηση στης ”Φλόγας” εφαρμόζονται στη χώρα μας όλα τα διεθνή πρωτόκολλα κι έτσι τα παιδιά της χώρας μας έχουν την ίδια θεραπευτική αντιμετώπιση με όλα τα παιδιά του κόσμου».Τα παιδιά που κοίταξαν το «τέρας» στα μάτια - Η «Φλόγα» της πίστης και της αισιοδοξίας

Αθηνά Ζαφειροπούλου, Χριστίνα Τρίχα

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ «ΦΛΟΓΑΣ»

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας. Ολοι οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης έκοψαν κομμάτι κι έδωσαν τις ευχές τους στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

– ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ (πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας): «Ο καρκίνος στα παιδιά μετατρέπει τις ευτυχέστερες στιγμές μιας οικογένειας και ενός παιδιού στον απόλυτο εφιάλτη… Ευτυχώς που η πλειοψηφία των παιδιών τελικά τα καταφέρνει. Μετά από πολύχρονες δοκιμασίες και αγωνίες θα βγουν νικητές από αυτήν τη μάχη. Και τότε είναι οι μεγάλες στιγμές που εύχομαι να μπορέσουν να τις ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, όλοι θα ήθελα».

– ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ (διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας): «Από την πρώτη στιγμή ως Υγειονομική Περιφέρεια αλλά και προσωπικά είμαστε δίπλα στη ”Φλόγα” και στα παιδιά. Εχουμε χρέος να τους παράσχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα κι αυτό επιχειρούμε με κάθε τρόπο».

– ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου – αντιπεριφερχειάχης υγείας): «Στηρίζουμε και ενδυναμώνουμε, όπως είναι χρέος μας, κάθε προσπάθεια που αφορά τη φροντίδα των παιδιών. Αλλωστε από αυτά τα παιδιά παίρνουμε τα πιο δυνατά μαθήματα ζωής και αγωνιστικότητας».

-ΒΙΒΙΑΝ ΣΑΜΟΥΡΗ (αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας): «Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Αθήνα, όπου είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τη μεγάλη προσφορά της “Φλόγας” στην κοινωνία μας. Τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι, διαρκώς, με μεγάλη αγάπη, υπομονή, επιμονή και θέληση για να κατορθώσουν να υλοποιήσουν ένα έργο τόσο καθοριστικό για την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας».

– «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»: «Στην ιδιαίτερη, ξεχωριστή κι άκρως συγκινητική εκδήλωση της ‘’Φλόγας’’ έδωσε το παρών η δημοτική παράταξη ‘’Πάτρα Ενωμένη’’. Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι Γιώργος Μαντζουράνης και Μάχη Σιώρου μετέφεραν μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και στήριξης σε όλα τα παιδιά και στα μέλη της ”Φλόγας” για τον αγώνα τους».

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, η αντιπρύτανης Λένα Αλμπάνη, οι καθηγητές Παιδιατρικής Γαβριήλ Δημητρίου και Αναστασία Βαρβαρήγου, ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Αντικαρκινικής Δημήτρης Καρδαμάκης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: Καλλιπάτειρα (πρόσφερε τη βασιλόπιτα), KoινΣΕπ Διάβα, Μαχητές, Λύκειο Ελληνίδων, ΑγκαλιάΖΩ, Γηριατρική.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ