Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Θέσεις μάχης» για την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

«Θέσεις μάχης» για την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Αύριο οι εκλογές
«Θέσεις μάχης» παίρνουν οι υποψήφιοι για την πλειοψηφία στο 21μελές Δ.Σ. και την προεδρεία στην Περιφερειακή Ένωση Δυτικής Ελλάδας, στις εκλογές που θα διεξαχθούναύριο, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου.
Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων ∆υτικής Ελλάδος έχουν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για τη γενική συνέλευση, στην οποία σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμμετέχουν 125 αντιπρόσωποι (19 ∆ήμαρχοι και 106 ∆ημοτικοί Σύμβουλοι).
Οι τρεις «μονομάχοι» της αναμέτρησης είναι ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και νυν Πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ).
Οι συσχετισμοί πάντως δεν είναι ευδιάκριτοι όχι μόνο γιατί οι βασικοί υποψήφιοι επιχειρούν να δώσουν περισσότερο αυτοδιοικητικό και λιγότερο κομματικό πρόσημο, αλλά γιατί στη διαδικασία σε συμμετέχουν και εκπρόσωποι από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκάστου Δήμου, επομένως δεν είναι εύκολο να χαρτογραφηθούν οι συσχετισμοί.
Βάσει της εγκυκλίου, οι ∆ήμοι της Ηλείας έχουν εκλέξει τον εξής αριθμό αντιπροσώπων: Δήμος Πύργου 8 (ο Δήμαρχος και 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι), Δήμος Ήλιδας 6 (ο Δήμαρχος + 5), Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης 5 (ο Δήμαρχος + 4), Δήμος Πηνειού 5 (ο Δήμαρχος + 4), Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 3 (ο Δήμαρχος + 2), Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων 3 (ο Δήμαρχος + 2), Δήμος Ζαχάρως 2 (ο Δήμαρχος + 1).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ