Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΧωρίς εκπροσώπηση η Αχαΐα στη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη – Συνεχίζονται τα...

Χωρίς εκπροσώπηση η Αχαΐα στη συνάντηση αγροτών με Μητσοτάκη – Συνεχίζονται τα μπλόκα

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται το αυριανό «μπρα ντε φερ» Μητσοτάκη-αγροτών. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι «τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο». Στο ραντεβού στο Μαξίμου δεν θα είναι κανείς από τη Δυτική Ελλάδα, αλλά ο Πρόεδρος της Αιγιαλείας, καθησυχάζει.

Κανείς εκπρόσωπος από την Αχαϊα, είτε την Αιγιάλεια είτε τη Δυτική Αχαϊα, αλλά ούτε από την Αιτωλοακαρνανία δεν επελέγη στη 15μελή αντιπροσωπεία των αγροτών που θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου αύριο Τρίτη 13/02/2024. Στο κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον της αγροτιάς.

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ρώτησε τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» Γιάννη Μποδιώτη αν υπάρχει κάποιο παράπονο επί του θέματος και απάντησε: «Ο αγώνας είναι ενωτικός. Ακόμα κι αν κάποιοι έχουν ένα παράπονο, δεν είναι της παρούσης, δεν προέχει αυτό. Προέχει ο αγώνας τώρα. Θεωρώ, όμως, ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν ξέρουν καλά τα θέματα και για τις ελιές, και για τα εσπεριδοειδή και για όλα. Αυτό που μας νοιάζει είναι να βρεθεί λύση για να επιβιώσουμε και όχι ποιοι θα είναι στη συνάντηση».

Χθες βράδυ Κυριακή 11/02/2024, οι αιγιαλείς αγρότες έκλεισαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και μετά τη νέα εθνική οδό.

Πάντως, από όσα είπε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Realnews, ενόψει της συνάντησης με εκπροσώπους των αγροτών αύριο, φαίνεται πως θα ‘ναι δύσκολη η αναμέτρηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Μπορούμε να συζητήσουμε μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και πλευρές της προσαρμογής στην πράσινη μετάβαση με πιο ήπιο τρόπο μέσω τροποποιήσεων της ΚΑΠ».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ