Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Αγρότες με 30 τρακτέρ από δυτική Αχαΐα κι Ερύμανθο και κομβόι...

Πάτρα: Αγρότες με 30 τρακτέρ από δυτική Αχαΐα κι Ερύμανθο και κομβόι από την Αιγιάλεια στην Περιφέρεια

Κινητοποίηση στο κέντρο της Πάτρας

Στην Πάτρα καταφθάνουν σε λίγη ώρα αγρότες από την Αιγιάλεια, την Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο, με κομβόι τρακτερ και αγροτικών μηχανημάτων.

Αυτή την ώρα 30 περίπου τρακτέρ και αγροτικά από την δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο κατευθύνονται στην Πάτρα, ενώ ήδη έχουν φθάσει στο Ρίο αγρότες από την Αιγιάλεια. Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την κίνηση στους δρόμους και τη συνοδεία της πορείας.

Ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», ο αγροτικός σύλλογος Ερυμάνθου, ο αγροτικός σύλλογος Ωλενίας και ο σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών Πάτρας, έπειτα από τα πρώτα μπλόκα που πραγματοποίησαν ανά περιοχή την Δευτέρα, σήμερα, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, θα οδηγηθούν σήμερα στις 11 το πρωί και θα αποδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Επίκεντρο της διαμαρτυρίας τους, είναι η ακρίβεια, οι μειώσεις στις επιδοτήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

“Μαζί με τους συναδελφούς μας αγρότες σε όλη την Ελλάδα και την Αχαία κατεβαίνουμε τώρα στους δρόμους του αγώνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας , την επιβίωση μας, για να μείνουμε στα χωράφια και τους βοσκότοπους , να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Να δώσουμε απάντηση στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Με την μαζικότητα που είναι προϋπόθεση νίκης να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτηματά μας να απαντήσουμε σε όσους θεωρούν ότι μας ‘’έχουν στο τσεπάκι ‘’ και ότι μπορούν να κλέβουν τον ιδρώτα και το μόχθο μας , να αγνοούν τα δίκαια αιτηματά μας” .

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ