Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑνησυχία για αποψίλωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Δυτική Ελλάδα: Παίρνουν αστυνομικούς από την...

Ανησυχία για αποψίλωση της ΕΛ.ΑΣ. στην Δυτική Ελλάδα: Παίρνουν αστυνομικούς από την Αχαΐα για την Αθήνα

Οι σκεπτικό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να δοθεί μεγάλη προτεραιότητα στην πρωτεύουσα, όπου η έξαρση της εγκληματικότητας βρίσκεται στο «κόκκινο».

Μία «άλλη» Ελληνική Αστυνομία, με νέα δομή και ανακατανομή του ένστολου δυναμικού της –όπως αποκάλυψε χθες η «Πελοπόννησος» και η Μαρία Παπαγιαννακοπούλου – έδειξε να θέλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με τους επιτελείς των Περιφερειακών και Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία του.
Αχαΐα: Συνάντηση της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας με Χρυσοχοΐδη και η επανεκκίνηση
Επικεντρώθηκε σε όσα αποτελούν ζητούμενα της κοινωνίας: αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της βίας ανηλίκων, της ενδοοικογενειακής και ομαδικής, αλλά και στην αύξηση των περιπολιών και των τυχαίων ελέγχων.

Τη στιγμή, ωστόσο, που ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει πανελλαδική έλλειψη προσωπικού και δη μάχιμου, έγκυρες πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι προτίθεται να «τραβήξει» στην Αθήνα χιλιάδες ένστολους από την περιφέρεια, για να γίνει αποτελεσματικότερη η αστυνόμευση στο Λεκανοπέδιο της Αττικής!

Αυτό θα συμβεί παρότι ο κ. Χρυσοχοΐδης «βγάζει» από γραφεία, αλλά επαναφέρει ένστολους, που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη επιχειρηματιών, καλλιτεχνών δημοσιογράφων, σελέμπριτι, κ.ο.κ. Το σκεπτικό του είναι να δοθεί μεγάλη προτεραιότητα στην πρωτεύουσα, όπου η έξαρση της εγκληματικότητας βρίσκεται στο «κόκκινο» και δεν αρκούν οι ανωτέρω περικοπές, γι’ αυτό και χρειάζεται «συμπλήρωμα» από την επαρχία.

Πιο αναλυτικά, είναι ειλημμένη απόφαση να υπηρετεί στην Αττική το 65% του δυναμικού της ΕΛΑΣ και το υπόλοιπο 35% σε όλη την ελληνική επικράτεια!

Προφανώς και προκύπτει μέγα πρόβλημα αν λάβουμε υπόψη την εκπεφρασμένη θέση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αλλά και των άλλων νομών της Δυτικής Ελλάδας. Την ώρα που οι εν λόγω συνδικαλιστικοί φορείς αιτούνται να καλύψει πρόσθετος αριθμός ένστολων τα αποδεδειγμένα κενά της περιοχής, θα συμβεί το αντίθετο!

Η περαιτέρω αποψίλωση της αστυνομικής δύναμης στη Δυτική Ελλάδα εκφράζονται φόβοι ότι θα έχει επιπτώσεις στην αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών και είναι ορατός ο κίνδυνος να αυξηθούν οι δείκτες εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ