Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Σε πανηγυρικό κλίμα ο εορτασμός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα – Με...

Πάτρα: Σε πανηγυρικό κλίμα ο εορτασμός του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέα – Με λαμπρότητα η Λιτανεία της εικόνας ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Πάτρα τιμά σήμερα τον πολιούχο και προστάτη της, Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα, με πανηγυρικές και πολυαρχιερατικές θρησκευτικές τελετές, παρουσία δώδεκα Μητροπολιτών, ακόμα και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Κυβέρνηση και κόμματα και Αρχές με «παρών» στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Mε πανηγυρικό – πολυαρχιερατικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, στον νέο ναό του Αγίου Ανδρέα, στον οποίο προεξήρχε και έβγαλε κήρυγμα ο Μητροπολίτης Χαλκίδος-Ιστιαίας-Β. Σποράδων Χρυσόστομος, ξεκίνησε χθες Τετάρτη 29/11 το απόγευμα και κορυφώνεται σήμερα, ο εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών, παρουσία εκατοντάδων πιστών και χιλιάδων προσκηνυτών, απ΄όλη την Ελλάδα.

Ανήμερα, το πρωί, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μιλήσει ο -εκ των Αρχιερέων- Μητροπολίτης Ναυπάκτου-Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ενώ στις 11π.μ θα ψαλεί Δοξολογία, για να ακολουθήσει η Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου. Η πορεία θα έχει, φέτος, μία μικρή τροποποίηση, αφού η πομπή,  φτάνοντας στο ύψος της Τριών Ναυάρχων, λόγω έργων του Δήμου Πατρέων, δεν θα στρίψει εκεί, αλλά θα συνεχίσει την οδό Μαιζώνος έως την Κοραή για να βγει στην Αγίου Ανδρέου και να επιστρέψει στον ναό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ