Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜηνύει γιατρούς η μητέρα της Κάτω Αχαΐας – Στην «Π» η Δικηγόρος...

Μηνύει γιατρούς η μητέρα της Κάτω Αχαΐας – Στην «Π» η Δικηγόρος της 23χρονης που έχασε δυο παιδιά σ’ ένα χρόνο

Η 23χρονη μητέρα από την Κάτω Αχαΐα, σήμερα Τετάρτη 22/11/2023, καταθέτει μήνυση για ιατρικά λάθη, αμέλειες και παραλείψεις από τους γιατρούς του Παιδιατρικού Νοσοκομειού «Αγία Σοφία».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να εξετασθεί εάν υπάρχουν λάθη, παραλείψεις και αμέλειες ιατρών του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» θα καταθέσει σήμερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», η 23χρονη μητέρα από την Κάτω Αχαΐα, που σε διάστημα 15 μηνών , όπως είχε αποκαλύψει η «Π», έχασε δυο κοριτσάκια ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών, με το τελευταίο να φεύγει από τη ζωή στα μέσα Οκτωβρίου και ενώ νοσηλευόταν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η νεαρή μητέρα διά του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης θανάτου του 2 μηνών βρέφους, θα υποβάλει μήνυση με βασικό ερώτημα γιατί δεν της έχει παραδοθεί ακόμα ο ιατρικός φάκελος του παιδιού.

«Εδώ και ένα μήνα η εντολέας μου έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και δεν μας τον έχουν παραδώσει και δεν καταλαβαίνω το γιατί», δήλωσε στην «Π» η δικηγόρος της 23χρονης, Βούλα Δημητριάδου, προσθέτοντας «εμείς δεν καταλογίζουμε ευθύνες, αλλά στο πλαίσιο μιας αυτεπάγγελτης έρευνας που γίνεται, η μητέρα έχει το δικαίωμα, από τη στιγμή που το παιδί πέθανε σε ένα νοσοκομείο, να διερευνήσει τα πάντα. Το γεγονός, όμως, ότι δεν μας έχει δοθεί ένας φάκελος εδώ και ένα μήνα εμένα μου δημιουργεί υπόνοιες. Ας μας δοθεί επιτέλους αυτός ο περιβόητος φάκελος. Γιατί μας τον κρύβουν, γιατί δεν μας τον δίνουν, προκειμένου να ασκήσουμε τα νόμιμα καθήκοντά μας;».

Πρόθεση της 23χρονης είναι ο διορισμός τεχνικού συμβούλου για να μελετήσει τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι που να στοιχειοθετεί το ενδεχόμενο του ιατρικού λάθους ή της αμέλειας.

Το 2 μηνών βρέφος κατέληξε στο «Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν για περίπου ένα μήνα μετά από επεισόδιο σπασμών και ενώ η κλινική του κατάσταση δεν υποδήλωνε κάτι ανησυχητικό. Τότε, όπως είχε αναδείξει η «Π», η μητέρα ενημέρωσε τους θεράποντες ιατρούς πως πριν από ένα χρόνο είχε χάσει το 19 ημερών κοριτσάκι της. Το είχε βρει νεκρό στην κούνια του σπιτιού τους στην Κ. Αχαΐα, τον Ιούνιο του 2022. Η ιστοπαθολογική εξέταση, η οποία παραδόθηκε τον περασμένο μήνα στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, έδειξε πως το νεογνό «έφυγε» από «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας».

Στην υπόθεση της Κάτω Αχαΐας διερευνάται και ο θάνατος τρίτου παιδιού -επίσης κοριτσιού- που κατεγράφη το 2014. Πρόκειται για την αδελφή της 23χρονης, που κατέληξε στο σπίτι, αφού έλαβε εξιτήριο από το «Αγ. Σοφία», μετά από εκδήλωση σπασμών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου, μετά το δημοσίευμα της «Π».

Στο μεταξύ, πληροφορίες της «Π» θέλουν, μέχρι τα τέλη του μήνα, να έχει ολοκληρωθεί ο γενετικός έλεγχος που αφορά στις περιπτώσεις των δύο μωρών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι θάνατοι οφείλονται σε κληρονομικό-γονιδιακό αίτιο.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ