Αχαΐα: Υπάρχει κίνδυνος για τυφλό χτύπημα; Τι εκτιμούν 4 ειδικοί σε διεθνή-πολεμικά θέματα και τι λένε στην ΕΛΑΣ

677

Η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη, για την ώρα, στο μέτωπο της μάχης. Και ο κίνδυνος γενικής ανάφλεξης παραμένει ορατός στη Μέση Ανατολή. Πόσο πιθανό ή μακρινό είναι το σενάριο να συμβεί μια τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή μας; Οι μνήμες από το μακελειό της οδού Βότση είναι ακόμα ζωντανές, από το 1991. Απαντούν 4 καταξιωμένοι στο είδος τους καθηγητές και διεθνολόγοι. «Ολα πιθανά είναι. Η τρομοκρατία δεν έχει όρια»! Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ και τα πολιτικά αεροδρόμια.

Συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι» η ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή. Η φωτιά έχει ανάψει στη… γειτονιά μας, κοντά μας δηλαδή, κι όσο περνούν οι μέρες φουντώνει περισσότερο. Και μαζί φουντώνει και η ανησυχία. Ειδικά μετά την τρομοκρατική «τυφλή» επίθεση στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι.

Το ερώτημα που πλανάται είναι προφανές: Εμείς κινδυνεύουμε; Εστω και «ξώφαλτσα»; Πόσο πιθανό ή μακρινό είναι το σενάριο να συμβεί μια τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή μας; Υπάρχει κάτι που πρέπει να μας φοβίζει;

Η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» μίλησε με ειδικούς, καθηγητές Διεθνών Σχέσεων και διεθνολόγους, που γνωρίζουν σε βάθος τις καταστάσεις και τους ρώτησε, ευθέως και «ψυχρά», το προφανές:

Μήπως ν’ αρχίσουμε να φοβόμαστε για το ενδεχόμενο να βρεθούμε τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος;

Πρέπει ν’ ανησυχούμε κι εδώ στην Ελλάδα για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ;

Σε μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, θα μπορούσε να οργανωθεί κάποια τυφλή τρομοκρατική ενέργεια από ακραίους ισλαμιστές;

Υπάρχει κάτι άλλο που, πρακτικά, πρέπει να μας ανησυχεί;

Επιλέξαμε 4 πρόσωπα που έχουν βαθιά γνώση και εμπειρία του συγκεκριμένου «μετώπου». Οπως θα διαπιστώσετε από τις ιδιότητές τους, γνωρίζουν πολύ καλά τις εκρηκτικές ιδιαιτερότητες του Μεσανατολικού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο pelop.gr