Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Ελλάς το μεγαλείο σου»… στην Πάτρα: 16 έτη για αποζημίωση ιδιοκτήτη οικοπέδου...

«Ελλάς το μεγαλείο σου»… στην Πάτρα: 16 έτη για αποζημίωση ιδιοκτήτη οικοπέδου – Ο Δήμος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Πολίτης περιμένει στην ουρά, προκειμένου να αποζημιωθεί για τη «χαμένη» περιουσία του. Βρίσκεται ένα βήμα πριν την προσφυγή στη δικαιοσύνη για να πληρωθεί. Αναγνωρίζεται η υποχρέωση, αλλά του ζητούνται έγγραφα που διαθέτει η υπόχρεη Υπηρεσία. Η ιστορία του 1997, που πολλά χρόνια μετά δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Οι διαδικασίες καταχώρισης στο Κτηματολόγιο για την πληρωμή και η «τρελή» απαίτηση της Δημοτικής Περιουσίας για την ύπαρξη βεβαιωμένων οφειλών.

Ο Δήμος αναγνωρίζει την υποχρέωση, αλλά, του ζητά να κάνει αίτηση και να προσκομίσει μια στοίβα εγγράφων, πολλά από τα οποία τα διαθέτει η… δική του υπηρεσία.

Η ιστορία ξεκινά το 1997, όταν ο Δήμος απαλλοτρίωσε ως εισφορά σε γη ποσοστό 63,82% του οικοπέδου, δηλαδή 1.058,8 τ.μ. Τα υπόλοιπα 601,7 τ.μ. έμειναν στον κ. Κορδαλή. Οχι όμως για πολύ, γιατί το 2007 ο Δήμος πήρε και το υπόλοιπο του οικοπέδου λόγω επιπλέον ρυμοτομίας.

Ομως, από τότε μέχρι και σήμερα, δηλαδή μετά από 16 χρόνια, ο κ. Κορδαλής δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, για την ολική εισφορά της περιουσίας του, για το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Διεύθυνση Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, απαντώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία του δικηγόρου Γιώργου Καμποσιώρα, αναγνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης έχει καταβάλλει επιπλέον εισφορά σε χρήμα, για 1268,8 τετραγωνικά μέτρα και ότι δικαιούται αποζημίωση, λόγω επιπλέον ρυμοτομίας από εκείνη που αντιστοιχεί στην εισφορά γης, για εδαφικό τμήμα εμβαδού 601,7 τετραγωνικών μέτρων.

Η υπηρεσία όμως, για να προχωρήσει τις διαδικασίες καταχώρησης της πράξης στο κτηματολόγιο και να γίνει η πληρωμή του, του ζητά να καταθέσει αίτηση και να τρέξει να βρει και να προσκομίσει πλήθος εγγράφων που διαθέτει η ίδια η υπηρεσία.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η διευθύντρια διαχείρισης προσόδων και δημοτικής περιουσίας, ζητά ενημέρωση για την ύπαρξη βεβαιωμένων οφειλών.

Η «Π» απευθύνθηκε στην αρμόδια αντιδήμαρχο Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Τασία Τογιοπούλου, η οποία λόγω φόρτου εργασίας δεσμεύθηκε να απαντήσει σήμερα.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ