Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣήμερα η απολογία του Πατρινού καπετάνιου του Blue Horizon – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Σήμερα η απολογία του Πατρινού καπετάνιου του Blue Horizon – Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον Ανακριτή αλλά πήραν προθεσμία και θα επανέλθουν σήμερα

Προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί στις 9:30 πήραν οι τρεις συλληφθέντες του Blue Horizon. Οδηγήθηκαν χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για τη ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης με θύμα τον 36χρονο Αντώνη προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή. Εν τέλει όπως αναμενόταν ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Ο τέταρτος συλληφθείς (ο υποπλοίαρχος) δεν θα παραστεί στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό επεισόδιο.

πενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στα 4 μέλη του πληρώματος για το θάνατο του 36χρονου! Σε βάρος του Υπάρχου ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε βάρος του Καπετάνιου του πλοίου ο οποίος είναι Πατρινός, για το κακούργημα της Επικίνδυνης Παρέμβασης στις Θαλάσσιες Συγκοινωνίες, αδίκημα που μετά την τραγωδία των Τεμπών και την αυστηροποίηση των σχετικών ποινών τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, και στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Oπως χθες αποκάλυψε η «Πελοπόννησος», ο Καπετάνιος του Blue Horizon υποστηρίζει πως αφότου έλαβε γνώση για την πτώση του 36χρονου στα απόνερα του πλοίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και υπάκουσε στις εντολές που έλαβε από το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού.
Συγκεκριμένα, στις 21.13 το βράδυ της Τρίτης, ο Πλοίαρχος πληροφορείται πως υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και δίνει αμέσως εντολή στον Αξιωματικό της γέφυρας να ενημερώσει μέσω ασυρμάτου το κέντρο VHF του Λιμενικού Σώματος.

Στις 21.14, τηλεφωνεί ο ίδιος στο Α Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και ενημερώνει τον αξιωματικό υπηρεσίας για το περιστατικό.

Ο Πλοίαρχος λαμβάνει την απάντηση “καλώς, το γνωρίζουμε. Ανέμενε οδηγίες” και περιμένει νεότερη ενημέρωση από το Λιμενικό.
Στις 21.42, το Λιμενικό του απαντά με την εντολή “κράτει” προκειμένου να σταματήσει το πλοίο και στις 22.01 λαμβάνει νέα εντολή να διακόψει το ταξίδι και να επιστρέψει πίσω, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο συνήγορος του Πλοιάρχου του Blue Horizon, Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αφότου ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ καταδικάζει απερίφραστα όλες τις ποινικά επιλήψιμες και κοινωνικά αποτρόπαιες συμπεριφορές.
Ποιοι Λιμενικοί διώκονται πειθαρχικά.

Στο μεταξύ, στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ. Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και είναι 15 σελίδες.

Οι τέσσερις που διώκονται πειθαρχικά είναι:

– Ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά
– Ο βοηθός αξιωματικού φυλακής
– Ο οδηγός υπηρεσίας και o Λιμενικός που είχε βάρδια και θα έπρεπε να είναι στον καταπέλτη του Blue Horizon

Παράλληλα, απομακρύνονται δύο λιμενικοί: ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Καπετάνιος: Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά, αργά! (σ.σ: εννοεί να κόψει ταχύτητα το πλοίο).
Πλήρωμα: κάτω (ακατάληπτο. Πιθανότατα αναφέρει τη λέξη «άτομο»).
Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά…

Ακολουθεί κάτι ακατάληπτο από τον πλοίαρχο και στη συνέχεια αναφέρει πως: Φώναξε τον Μπάμπη. Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;
Πλήρωμα: Πειραιάς κράτει, το Blue Horizon.
Καπετάνιος: Τι έγινε;
Πλήρωμα: (πολλές φωνές και πανικός) Έπεσε στη θάλασσα. (Tον ενημερώνουν οτι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα)
Καπετάνιος: Ποιος έπεσε στη θάλασσα;

(Ακατάληπτα). Μιλάει ο κάπετάνιος με τον ύπαρχο και ρωτάει για τρίτη φορά: Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
Για μερικά δευτερόλεπτα ακολουθεί σιωπή και ακούγονται κάποια ακατάληπτα λόγια από τους ασυρμάτους του πλοίου.
Καπετάνιος: Επιπλέει, επιπλέει…
Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς.
Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
-ακατάληπτα για λίγα δευτερόλεπτα-
Καπετάνιος: Έλα ρε. Δες τιμόνι. (αναφέρεται σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν με το τιμόνι). Στη συνέχεια απευθύνεται στον ύπαρχο: Μιχάλη, έλα πάνω. Γιάννη, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ