Πάτρα: Εξωφρενικό «κάλεσμα» σε πολίτη – Καλείται να πληρώσει με επιταγή … 2,66 ευρώ!

109

Eίναι μία από τις γνωστές γραφειοκρατικές ιστορίες που είναι τόσο πολύ απλές, που προκαλεί έκπληξη το πώς είναι δυνατόν να παρατηρούνται τέτοιες καταστάσεις…

Παραθέτουμε το μίνι ιστορικό μιας κωμικοτραγικής ιστοριούλας που ταλαιπωρεί τον συμπολίτη Β.Π.

Eίναι μία από τις γνωστές γραφειοκρατικές ιστορίες που είναι τόσο πολύ απλές, που προκαλεί έκπληξη το πώς είναι δυνατόν να παρατηρούνται τέτοιες καταστάσεις…

Ο Β.Π. ήταν συμβεβλημένος με γνωστή εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τις 28 Ιουλίου του 2022Αποφάσισε να επιστρέψει στη ΔΕΗ, όπου και καταχωρήθηκε στο μητρώο των καταναλωτών τις έξι μέρες αργότερα. Στο μεσοδιάστημα κατανάλωσε ρεύμα αξίας 2,66 ευρώ.

Ευτελές το ποσό, αλλά και αφετηρία ταλαιπωρίας. Πήρε ειδοποιητήριο από τον… Δήμο (για το δημοτικό τέλος του λογαριασμού) ότι οφείλει το ανωτέρω ποσό. Προθυμοποιήθηκε να το καταβάλει στο γκισέ, αλλά του είπαν ότι το δέχονται μόνο με… επιταγή. Θεώρησε κοροϊδία τη διαδικασία και αποφάσισε για να εκτονώσει την αγανάκτησή του, να επισκεφθεί χθες το μεσημέρι τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Η πληροφορία ότι άφησε το μηδαμινό ποσό των 2,66 ευρώ πάνω στο γραφείο του, ελέγχεται ως ανακριβής…

Η ουσία, πάντως, είναι ότι απέναντι στις τεράστιες ηλεκτρικές διευκολύνσεις της εποχής μας δεν λείπουν και οι ευτράπελες αγκυλώσεις και ξεροκεφαλιές!

https://pelop.gr/