Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του Παναγιώτη Βαφείδη – Έφυγε ένας εξαίρετος...

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του Παναγιώτη Βαφείδη – Έφυγε ένας εξαίρετος επιστήμονας και άνθρωπος

Δραστήριος και αγαπητός, έφυγε μετά από χρόνια προβλήματα υγείας

Κύμα συλλυπητήριων μηνυμάτων έχει κατακλύσει από χθες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επιστήμονα Παναγιώτη Βαφείδη.

Ο εκλιπών άφησε χθες την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 46 ετών, μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Ο Παναγιώτης Βαφείδης ήταν επίλεκτο και δραστήριο στέλεχος της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αλλά πάνω απ΄όλα ένας ανθρωπος ευγενής, με ήθος, αρχές και αξιοπρέπεια. Ηταν παντρεμένος με τη Χριστίνα Ταβλά, στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, με την οποία απέκτησαν δύο κοριτσάκια.

Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του έκανε ο διευθυντής στην Αναπτυξιακής Θανάσης Κούστας, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του: «Σήμερα έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μετά από μακροχρόνια ταλαιπωρία της υγείας του, ο εξαίρετος επιστήμονας και επίλεκτο στέλεχος της Αχαϊκής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Βαφείδης. Καλό σου ταξίδι φίλε μας».

Ο Παναγιώτης Βαφείδης, με καταγωγή από τον Βόλο, ήταν διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Ηλεκτρονική και Επεξεργασία της Πληροφορίας» στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και στη Διαχείριση Τεχνικών Εργων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Από το 2014 ήταν συνεργάτης της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όπου είχε αναλάβει και έφερε σε πέρας με μεγάλη επιτυχία, πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, ενώ συμμετείχε ως μέλος υλοποίησης σε δεκάδες άλλα προγράμματα. Μέχρι πρόσφατα είχε ιδιαίτερα ενεργή παρουσία σε πληθώρα αναπτυξιακών έργων για την ευρύτερη περιοχή και θεωρούνταν ένα στέλεχος που είχε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στην εκτέλεση ευρωπαϊκών έργων.

Είχε διατελέσει επίσης συνεργάτης μηχανικός στη Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο διαφόρων Ευρωπαϊκών & Εθνικών έργων, καθώς επίσης, εξωτερικός συνεργάτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ, του Κέντρου Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας ΚΕΤΑ-ΔΕ, κ.ά.

Λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα η ημερομηνία και ο τόπος της νεκρώσιμης ακολουθίας. Ο Παναγιώτης Βαφείδης ήταν ένα πολύ αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην Πάτρα και τον Βόλο, απ’ όπου καταγόταν.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ