Πάτρα – Κατάρρευση γέφυρας: Ο δεύτερος νεκρός εγείρει αγωγές και μηνύσεις

929

Εχασε την μάχη για τη ζωή ο 22χρονος Κώστας Πάτζιος, ο πολυτραυματίας της κατάρρευσης της γέφυρας στην Περιμετρική Πάτρας.

Θρηνεί η κοινότητα των ρομά της Πάτρας για το δεύτερο θύμα από την κατάρρευση της γέφυρας της Περιμετρικής στα Μποζαίτικα. Εχασε την μάχη και ο Κώστας Πάτζιος, μόλις στα 22 του. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ Νοσοκομείου Ρίου από το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου αλλά δεν τα κατάφερε. Ο θάνατός του τύλιξε στο πένθος την κοινότητα, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 44χρονου Βασίλη, επίσης στην ίδια τραγωδία.

Το πρώτο θύμα της κατάρρευσης της γέφυρας

Στο μεταξύ από σήμερα Δευτέρα 31/07/2023 οι ρομά μέσω του δικηγόρου τους Ανδρέα Θεοδωρόπουλου ξεκινούν διαδικασία αγωγών και μηνύσεων κατά της παραχωρησιούχου εταιρείας και κατά παντός υπευθύνου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 22χρονου Ρομά που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην κατάρρευση της γέφυρας της μεγάλης περιμετρικής, στα Μποζαΐτικα, πάλεψε τις μέρες αυτές για να μείνει στη ζωή και σήμερα έχασε τη μάχη. «Ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του για λίγα κιλά σίδερο, λόγω έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των σημερινών κοινωνικών ανισοτήτων ενάντια στις οποίες οφείλουμε να παλέψουμε».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΒΑΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρία που είχε αναλάβει το έργο: «Η εταιρεία ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δεύτερου εκλιπόντος. Η εταιρεία θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αρχές, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή, ώστε να ολοκληρωθεί η διερεύνηση του δυστυχήματος».

https://pelop.gr/