Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Εκοψαν το ρεύμα σε χήρα με 4 ανήλικα παιδιά – «Περιμένω...

Πάτρα: Εκοψαν το ρεύμα σε χήρα με 4 ανήλικα παιδιά – «Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου… »

Με εντολή ιδιωτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, το πρωί της Τρίτης 4/07/2023, έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι της μητέρας 4 ανήλικων παιδιών που προσφάτως έχασε τον άνδρα της.

Η Αναστασία Χ. (τα πλήρη στοιχεία είναι στη διάθεση της Πελοποννήσου) έχασε τον άνδρα της Δ. Νικ τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 47 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Πέντε παιδιά είχε το ζευγάρι, ηλικίας 3 έως και 18 ετών, και ο θάνατος του συζύγου έφερε τα πάνω – κάτω στην οικογένεια, αφού σύνταξη για την χήρα δεν έχει ακόμη «βγει». Χθες το πρωί, Τρίτη 4/07/2023 μετά από εντολή ιδιωτικής εταιρείας παροχής, κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι τους.

Η οικογένεια όφειλε 700 ευρώ από τον Ιανουάριο, οπότε και λόγω των εξόδων νοσηλείας και στη συνέχεια κηδείας, δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που στέλνει συνεχώς εξώδικα στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστάνε» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Η οικογένεια, μάνα και 5 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 ανήλικα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

«Μου είπαν να δώσω 200 € για να κάνω δόσεις και να γίνει η επανασύνδεση, αλλά δεν έχω τα χρήματα. Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου… » είπε στην «Π» η Αναστασία.

Στο ζήτημα παρενέβη ο Κανελλόπουλος ο οποίος εξέτασε εξονυχυστικά την περίπτωση. Υπήρξαν δε και κάποιοι απλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την περίπτωση κι έσπευσαν να βοηθήσουν, να πληρώσουν τα 200 € ώστε να γίνει ο διακανονισμός και να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ