Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕκλογές 2023 – Η ώρα των Προέδρων στην Πάτρα: Την αρχή κάνουν...

Εκλογές 2023 – Η ώρα των Προέδρων στην Πάτρα: Την αρχή κάνουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κουτσούμπας

Οι αρχηγοί των τεσσάρων πρώτων κομμάτων των εκλογών του Μαΐου θα βρεθούν στην Πάτρα μέσα σε διάστημα 60 ωρών.

Μέσα σε 60 ώρες θα περάσουν από την Πάτρα οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί των πρώτων σε ποσοστά κομμάτων των εκλογών του Μαΐου.

Σήμερα Δευτέρα 19/06/2023, το πρωί στις 11, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει την αρχή των επισκέψεων στην Πάτρα και αναμένεται να μιλήσει στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, αφού πρώτα περάσει από το εκλογικό κέντρο στην Αγίου Ανδρέου. Στη συμβολή των δύο πεζοδρόμων, οι Αχαιοί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον πρόεδρο, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κρατήσει παρόμοια στάση πολιτικού ρεαλισμού, χωρίς «θα» και ανεδαφικές προεκλογικές κορώνες. Αλλωστε, στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι αυτή η τακτική μεταφράστηκε σε ένα σπουδαίο εκλογικό ποσοστό στις κάλπες του Μαΐου, όπου μεταξύ σχεδόν όλης της χώρας και η Αχαΐα έγινε «γαλάζια».

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα και την Πάτρα ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω του Εθνικού Πένθους που κηρύχθηκε μετά το ναυάγιο της Πύλου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε άμεσα εντολή στο επικοινωνιακό του επιτελείο να βρει χρόνο, παρά το ασφυκτικό του πρόγραμμα, για να μιλήσει στην Πάτρα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει εμπράκτως ότι υπολογίζει την ευρύτερη περιοχή, αλλά και ότι αναγνωρίζει την προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες για να «βαφτεί γαλάζια» η Αχαΐα για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια.

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ

Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στελέχωση της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «rotation» και σύνθεση χωρίς ιδεολογικό πρόσημο, από πρόσωπα που θα μπορούν να φέρουν εις πέρας τις πολιτικές της ΝΔ. Εκτίμησε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος εξαιτίας της ανεύθυνης, όπως τη χαρακτήρισε, στάσης του Νίκου Ανδρουλάκη, χαιρέτισε ωστόσο τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, χαρακτήρισε «άθλια υποκείμενα» τους διακινητές και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, που επιμένει να ρίχνει ευθύνες στο Λιμενικό. Οσο για τη Ροδόπη, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρξαν δύο ενημερώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου -μία γενική και μία όταν έλαβε την εμπιστευτική ενημέρωση της ΕΥΠ για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου, την οποία και απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία, επιμένοντας σε μια στιβαρή επικοινωνιακή πολιτική, δε θα σταματήσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις με ηγετικά στελέχη του κόμματος στην Πάτρα. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μάκης Βορίδης θα βρεθεί στο εκλογικό κέντρο και στις 12.30 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αντώνη Κουνάβη, τους υποψήφιους βουλευτές, τα μέλη της ΔΕΕΠ και τους τομεάρχες καθώς και με στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης, της ΟΝΝΕΔ και τους εθελοντές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Βορίδης θα συναντηθεί με πολίτες σε τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα της Αιτωλοακαρνανίας και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στη κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα θα κλείσει την Πέμπτη με την κάθοδο του Νίκου Χαρδαλιά στην Αχαΐα, ο οποίος θα περιοδεύσει σε όλο τον Νομό!

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αχαΐα την Πέμπτη 22 Ιουνίου, με ομιλίες στα Καλάβρυτα και τη Χαλανδρίτσα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας θα είναι η Πάτρα, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία μπροστά από το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: Κορύφωση ετοιμασιών

Κορύφωση των ετοιμασιών αναμένεται σήμερα και αύριο σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την άφιξη των προέδρων τους στην πρωτεύουσα της Αχαΐα. Την Τρίτη στις 8 το βράδυ αναμένεται να μιλήσει στο κάτω μέρος της Αγίου Νικολάου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Η εκδήλωση θα αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα τοπικά στελέχη των τριών νομών έχουν βάλει «στοίχημα» να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο από την προεκλογική ομιλία του Μαΐου.
Μαθαίνουμε ότι έχουν μπει λεωφορεία για τη μετακίνηση από απομακρυσμένα σημεία, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες τηλέφωνα ακόμα και από πρόσωπα που δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργά την προηγούμενη περίοδο. Γενική «επιστράτευση» επιχειρούν με λίγα λόγια στο ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει από την πλατεία Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης στις 8. Ολο το προηγούμενο διάστημα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εναρμονιστεί με τα «θέλω» της Κουμουνδούρου και οι ενημερώσεις που πραγματοποιούν στους πολίτες «βαδίζουν» πάνω σε συγκεκριμένους άξονες που δίνουν απαντήσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού «συνήλθε» από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, έβαλε τα δυνατά του για να καλύψει το χαμένο έδαφος και με σοβαρότητα εμφάνισε ισχυρά σημάδια συσπείρωσης που επιβεβαιώθηκαν στην πρόσφατη ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έρχεται απόψε το βράδυ στην Πάτρα για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Συμμάχων στις 20:30.

Τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Αχαΐα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πραγματοποίησαν την ίσως πιο εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία, αφού καθημερινά συμμετείχαν σε πάνω από 100 εκδηλώσεις, ενημερώσεις και ομιλίες σε χώρους δουλειάς, καφενεία και λοιπούς χώρους αναψυχής.

Το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα εκλογικά του ποσοστά, προσπαθεί σε καθημερινή βάση να προσεγγίσει την κοινωνία, τονίζοντας ότι «κριτήριο ψήφου πρέπει να γίνει και η στάση κάθε κόμματος απέναντι στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, της νεολαίας» όπως σημείωσε χθες στη Νέα Ιωνία ο Δ. Κουτσούμπας.
Επιπλέον, ο γραμματέας του ΚΚΕ επέλεξε χθες να μιλήσει για τη σημασία της «διάσωσης και αξιοποίησης των ελεύθερων χώρων», καθώς πρόκειται για μία «ζωτική ανάγκη για την κοινωνία». Εθεσε σε γνώση των παριστάμενων δε, το σύνθημα του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο θέμα που είναι «Ελεύθεροι χώροι ανοιχτοί στον λαό – κλειστοί στα επιχειρηματικά συμφέροντα!».

Με βάση την κινητοποίηση των στελεχών του κόμματος που έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει αισιοδοξία πως η σημερινή συγκέντρωση θα ξεπεράσει σε όγκο αυτή του Μαΐου στο κάτω μέρος της Αγίου Νικολάου, που είχε περίπου 1.000 άτομα.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ