Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Μπαρούτι» η νύχτα της Πάτρας: Χτυπήματα «μπράβων», επιθέσεις συμμοριών

«Μπαρούτι» η νύχτα της Πάτρας: Χτυπήματα «μπράβων», επιθέσεις συμμοριών

Αγριεύει η κατάσταση και στη νυχτερινή Πάτρα, με τα απανωτά περιστατικά σε γνωστό κλαμπ.

Μήπως η τοπική Αστυνομία χάνει το παιχνίδι; Συμμορίες ρομά, χτυπήματα «μπράβων» μέσα σε καταστήματα διασκέδασης, επιθέσεις σε ηλικιωμένους, ξυλοδαρμοί ανηλίκων ακόμη και σε δημόσια θέα, ληστείες σε ανήμπορους, εμπρησμοί καταστημάτων εστίασης και οχημάτων, προειδοποιητικά «πυρά» για εκβιασμούς,  κάπου η κατάσταση ξεφεύγει!

Σε κλαμπ του κέντρου της Πάτρας, μέσα σε μερικές μόνο εβδομάδες, έχουν σημειωθεί τέσσερα επεισόδια, μεταξύ αυτών κι ένα μαχαίρωμα, με πληρωμένους «μπράβους» να κάθονται στην πόρτα και να χτυπάνε κόσμο για «ψύλλου πήδημα», αλλά κανείς να μην ασχολείται.

Χθες, ξημερώματα, Κυριακή 23/04/2023 χτύπησαν στρατιωτικούς, οι οποίοι διασκέδαζαν, είχαν πιει και κάτι παραπάνω, τα «αίματα άναψαν» κι αντί να καλέσουν την ΕΛΑΣ να διευθετήσει το όποιο πρόβλημα υπήρξε, κλήθηκαν οι «μπράβοι».

Μπουνιές, κλωτσιές κι όποιον πάρει ο «Χάρος».

Η Αστυνομία πήγε στο σημείο, αλλά οι θαμώνες στρατιωτικοί, που τους είχαν ήδη κάνει… «τ’ αλατιού», δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια, προφανώς φοβούμενοι ό,τι θα ακολουθούσε στην Υπηρεσία τους.

Πρόκειται για το ίδιο μαγαζί στο οποίο είχε ξυλοκοπηθεί φοιτητής, ο οποίος, όμως, υπέβαλε μήνυση, αλλά ο «φουσκωτός» που τον χτύπησε έγινε «λαγός».

Οι ίδιοι «μπράβοι» είχαν χτυπήσει και άτομο που είχε συνδέσει το όνομά του με τη νύχτα, και το είχαν βγάλει… «τάβλα» από το εν λόγω μαγαζί, ενώ είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός στο εσωτερικό του, αφού πρώτα έκλεισαν οι πόρτες.

Η ΕΛΑΣ, ενώ γνωρίζει όλα τα επεισόδια, για «άγνωστο λόγο» δεν ασχολείται!

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ 12ΧΡΟΝΑ

Την ίδια ώρα, συμμορίες ανηλίκων Ρομά, που «κατεβαίνουν» από τη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή στην Πλατεία Γεωργίου, τον μόλο της Αγίου Νικολάου και τα Ψηλαλώνια, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων!

Επιτίθενται σε ανήλικα παιδιά με σκοπό να τους πάρουν το κινητό τηλέφωνο ή τα «ψιλά» που έχουν πάνω τους. Προ ημερών, στα Ψηλαλώνια, πέντε άτομα «στρίμωξαν» 12χρονο αγόρι που φορούσε γάντια, γιατί έπαιζε ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας και του τα άρπαξαν! Σε άλλη περίπτωση είχαν αρπάξει από ανήλικο το… μοδάτο μπουφάν που φορούσε!

ΤΗΝ «ΕΠΕΣΑΝ» ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μια συμμορία ανήλικων Ρομά στα Προσφυγικά, επιτέθηκε σε συνταξιούχο, όπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος». Ολα συνέβησαν όταν ο ηλικιωμένος άνδρας μετέβη στην λαϊκή της γειτονιάς του, για να αγοράσει πορτοκάλια. Μετά την αγορά επέστρεφε στο αυτοκίνητό του και τον περικύκλωσαν 7-8 νεαρά άτομα, 15χρονα κατά τον ίδιο. Αφού τον χτύπησαν και του έσκισαν τα ρούχα, του πήραν όσα χρήματα είχε στο παντελόνι του και μόνο όταν άκουσαν μια γυναίκα από μακριά να τους φωνάζει ότι έρχεται η Αστυνομία, έγιναν καπνός. Ολα αυτά μέρα-μεσημέρι, σε σημείο με κίνηση λόγω λειτουργίας της Λαϊκής. Τον περικύκλωσαν και τον χτυπούσαν αλύπητα επί 5 λεπτά. Στην ίδια συνοικία, πολλοί πολίτες διστάζουν να κυκλοφορήσουν μόλις πέσει το σκοτάδι. Σχεδόν ίδιο το σκηνικό, με ομάδα Ρομά που «συχνάζει» στην περιοχή της οδού Ευβοίας, κοντά στα Ζαρουχλέικα.

«ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ» ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι λεγόμενοι «γκάνγκστερ» -αφού έτσι αποκαλούνται στην Πάτρα ομάδες ανηλίκων που παριστάνουν τους «μάγκες» στις βόλτες τους- περιδιαβαίνουν και «ψάχνονται» για φασαρίες. Οπως συνέβη και στην περίπτωση του 16χρονου στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, ο οποίος – όπως έγραψε επίσης η εφημερίδα «Πελοπόννησος»- δέχθηκε επίθεση από δέκα συνομήλικούς του, οι οποίοι πρώτα του πέταξαν μπουκάλι στα πόδια κι όταν εκείνος αντέδρασε, τον πλάκωσαν στο ξύλο! Αστυνομικοί με μηχανές, βρήκαν το παιδί πεσμένο στο έδαφος, έχοντας δεχθεί μπουνιές στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματός του.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ»

Τη νύχτα της Παρασκευής πέντε νεαρά άτομα, με ένα ηχείο «ανά χείρας» από το οποίο ακουγόταν μουσική τραπ, έφτυναν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, έχοντας ως φανερό σκοπό να προκαλέσουν επεισόδιο!

ΟΙ «ΑΓΝΩΣΤΟΙ» ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ

Την ίδια ώρα, ανεξιχνίαστοι παραμένουν όλοι οι εμπρησμοί σε καταστήματα της Πάτρας, εκτός από αυτόν που είχε γίνει πριν 2 χρόνια στο Abbey, στα Ψηλαλώνια. Κανείς δεν γνωρίζει τί έχει συμβεί και ποιος τρομοκρατούσε με γκαζάκια ή εύφλεκτο υλικό τους μαγαζάτορες εστίασης και αναψυχής. Φυσικά, οι περισσότεροι θεωρούν ως βασικό έξοδο την «προστασία», όμως κι εκείνοι που δεν το πράττουν και πέφτουν θύματα εκβιασμών ή και απειλών, δεν μιλάνε. Προτιμούν την «ομερτά» από το να χάσουν όλη την επιχείρησή τους!

Πάντως, είναι γεγονός πως στη «νύχτα» σε γενικές γραμμές διατηρείται μία κάποια «ισορροπία». Νεαρός «νταής», που είχε προκαλέσει κάποια επεισόδια, έφυγε πλέον από την πόλη, ενώ οι ομάδες που παρέχουν προστασία, δείχνουν να τα έχουν «βρει» μεταξύ τους.

 pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ