Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Καρναβαλική «ασπίδα» από 1.500 αστυνομικούς

Πάτρα: Καρναβαλική «ασπίδα» από 1.500 αστυνομικούς

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλη τη δύναμη της Αστυνομίας Αχαΐας συν τις «ξένες» ενισχύσεις, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 1.500 ένστολους!

Οσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερο εξειδικεύονται τα μέτρα τάξης και ασφάλειας της τοπικής Αστυνομίας, που βρίσκεται μπροστά σ’ ένα πρωτόγνωρο στοίχημα το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Επειδή αναμένεται τεράστιος όγκος επισκεπτών, αποφασίσθηκε, χθες, πέραν των ενισχύσεων από τους όμορους νομούς, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, να έλθουν στην Πάτρα και δυνάμεις ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ασφάλειας από την Αθήνα.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει όλη τη δύναμη της Αστυνομίας Αχαΐας συν τις «ξένες» ενισχύσεις, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 1.500 ένστολους!

Θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη δύναμη που θα έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε Καρναβάλι της Πάτρας.

Στο μεταξύ, χθες, η τοπική ΕΛΑΣ υποδέχθηκε με ανακούφιση τη βούληση τοπικών αρχών και φορέων φέτος να πεζοδρομηθούν -εκτάκτως- οι κεντρικοί δρόμοι, από Κολοκοτρώνη μέχρι Πατρέως. «Είναι ένα μέτρο χρήσιμο για να αποφευχθεί όσο είναι δυνατόν το ανθρώπινο μποτιλιάρισμα των τελευταίων ημερών», σχολίασε στην «Π» έμπειρος αξιωματικός.

Από την ηγεσία της ΕΛΑΣ αποδίδεται πολύ μεγάλη σημασία στην «περιμετρική περιφρούρηση» της λαοθάλασσας που θα κινείται σε πεζοδρόμους της Πάτρας και ήδη εκπονείται ειδικό πλάνο δράσης.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» σχετίζεται με την οδό Ρήγα Φεραίου και τα «απλωμένα» τραπεζοκαθίσματα, που θα δυσχεράνουν την κίνηση περιπατητών. Το μείζον αυτό πρόβλημα, τονίζεται, ωστόσο, με νόημα από την ΕΛΑΣ, δεν είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας και αντιμετώπισης από αυτήν.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ