Πάτρα: Οι γονείς δώρισαν τα όργανα βρέφους 6 μηνών – Ο Αραξος δεν είχε καύσιμα για το αεροπλάνο!

306

Το κοριτσάκι νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση και αμέσως κινητοποιήθηκε ο εντατικολόγος Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

O πατέρας του μόλις 6 μηνών κοριτσιού συντετριμμένος μίλησε στην «Πελοπόννησο» χωρίς να πει την παραμικρή λεπτομέρεια για το παιδί του. Και μόνο από την τρεμάμενη φωνή καταλαβαίναμε το δράμα της οικογένειας. Κι όμως, παρά την τραγωδία αυτή, πατέρας και μάνα πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της μικρής. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν επί μία εβδομάδα στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση και αμέσως κινητοποιήθηκε ο εντατικολόγος Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης. Για πολλά 24ωρα έδιναν μάχη, όμως ήταν άνιση. Το παιδάκι κατέληξε από πνευμονιόκοκκο, αφού είχε βγει θετικό σε κορονοϊό ενώ εμφάνισε και εγκεφαλική αιμορραγία!

Ωστόσο ο θάνατός του δεν επήλθε από τις επιπλοκές του κορονοϊού, όπως μας μετέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής Νατάσα Βαρβαρήγου. Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία δωρεάς οργάνων. Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, δίνοντας τη σχετική άδεια.

Το ήπαρ του κοριτσιού προορίζεται για την Ουγγαρία!

Η μεταφορά έγινε με αεροσκάφος το οποίο έφθασε από τη Βουδαπέστη, μεταφέροντας και τους γιατρούς του εκεί νοσοκομείου. Ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε το αεροδρόμιο του Αράξου! Το ουγγρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Βενιζέλος» προκειμένου να υπάρξει και ανεφοδιασμός, μια και το αεροδρόμιο του Αράξου τους χειμερινούς μήνες δεν έχει καύσιμα! Θα πρέπει να ειδοποιηθεί 48 ώρες νωρίτερα ώστε να μπορέσει να γίνει εκεί ο ανεφοδιασμός του αεροπλάνου.

Αρχικά έγινε προσπάθεια να ληφθούν και τα νεφρά του βρέφους, όμως δεν κατέστη δυνατόν. Ετσι μεταμοσχεύθηκε μόνο το ήπαρ. Παρούσα στη διαδικασία και η συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ιφιγένεια Σωτηροπούλου, όλη η ομάδα του χειρουργικού τμήματος, όπως και η κυρία Ελένη Σίντου, επικεφαλής της ομάδας των αναισθησιολόγων. Από την Ουγγαρία ήσαν 2 χειρουργοί, ένας συντονιστής και μία νοσηλεύτρια.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Δημήτρης Μπάκος εκφράζει μέσω της «Π» τις ευχαριστίες του κυρίως στους γονείς για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν, αλλά και στους γιατρούς του νοσοκομείου για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

pelop.gr