Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα – Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από Καθηγητή: Κλήση των εμπλεκόμενων σήμερα...

Πάτρα – Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από Καθηγητή: Κλήση των εμπλεκόμενων σήμερα από τη Δευτεροβάθμια

Μετά τη καταγγελία της μητέρας της 17χρονης μαθήτριας η  Διεύθυνση του σχολείου κινήθηκε αρμοδίως ενημερώνοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Αναστάτωση προκάλεσε στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» το Σάββατο, για καθηγητή δημοφιλούς Λυκείου της Πάτρας, ο οποίος καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας της Γ’ Λυκείου.

Η καταγγελία έχει περιέλθει σε γνώση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενίας Πιερρή, η οποία μιλώντας στην «Π» δήλωσε πως σήμερα Δευτέρα έχουν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να διερευνηθεί πλήρως η καταγγελία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η κυρία Πιερρή και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα έχει δράσει άμεσα με πολύ καλά αντανακλαστικά.

Οπως έγραψε η «Π», το πρωί της περασμένης Παρασκευής μετέβη στο σχολείο η εξαγριωμένη μητέρα της μαθήτριας και κατήγγειλε τον καθηγητή, εξιστορώντας παράλληλα τα όσα της μετέφερε η κόρη της. Οπως δήλωσε η μητέρα, την Πέμπτη, η 17χρονη μαζί με μία συμμαθήτριά της, καθόντουσαν και διάβαζαν εν ώρα διαλείμματος Αγγλικά! Κάποια στιγμή ο καθηγητής πλησίασε την μαθήτρια, κοίταξε τι διάβαζε και της είπε «αγγλικά διαβάζεις; Γιατί εγώ ξέρω ότι ‘’φτιάχνεσαι’’ με Ρώσικα»!

Ο «υπαινιγμός» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθήτριας, η οποία μάλιστα έβαλε τα κλάματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω καθηγητής είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν και όταν εκλήθη αρνήθηκε τα πάντα, ενώ έβαλε και τις φωνές λέγοντας πως… και παλαιότερα τον είχαν κατηγορήσει αλλά δεν είχε αποδειχθεί το παραμικρό.

Προκειμένου να μην υπάρξει στοχοποίηση της ανήλικης, η «Πελοπόννησος» δεν δημοσιοποιεί το Λύκειο στο οποίο συνέβη το περιστατικό. Αγνωστο επίσης παραμένει αν οι γονείς της ανήλικης προτίθενται να υποβάλουν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του εκπαιδευτικού.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ