Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΝοσοκομείο Ρίου: Νέα δωρέα οργάνων – Ζωή για τρεις από 65χρονη

Νοσοκομείο Ρίου: Νέα δωρέα οργάνων – Ζωή για τρεις από 65χρονη

Οι συγγενείς γυναίκας 68 ετών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από εγκεφαλική αιμορραγία, προχώρησαν στη δωρεά των οργάνων της.

Δώρα ζωής για τρεις ακόμα συνανθρώπους μας που τα περίμεναν νοσηλευόμενοι στην κλίνη κάποιου νοσοκομείου, πρόσφερε γυναίκα 68 ετών που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης βρήκαν γιατρούς, νοσηλευτές και το ΕΚΑΒ σε πλήρη ετοιμότητα για τη λήψη και μεταφορά των οργάνων σώματος της άτυχης γυναίκας.

Ολη η αρμόδια ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τον συντονιστή μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Παθολόγο – Εντατικολόγο, επιμελητή Α΄της ΜΕΘ Ενηλίκων, Βασίλειο Καραμούζο και την αναπληρώτρια καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ Ενηλίκων του ίδιου νοσοκομείου, Φωτεινή Φλίγκου μερίμνησε για τα διαδικαστικά που προβλέπονται πριν από τη λήψη των οργάνων. Αυτό σημαίνει ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και αποστολή όλων των στοιχείων για έλεγχο και για την ανεύρεση των κατάλληλων υποψηφίων ληπτών. Από τη στιγμή που ο ΕΟΜ ανάψει το πράσινο φως, αναλαμβάνει η ομάδα των χειρουργών.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό η ομάδα του επιμελητή Α΄από το Ιπποκράτειο αφαίρεσε το ήπαρ και μέσω του Αράξου αεροπορικώς το μετέφεραν στη Θεσσαλονίκης όπου θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή.

Η ομάδα του επίκουρου καθηγητή χειρουργικής και εξειδικευμένου στις μεταμοσχεύσεις του ΠΓΝΠ, Νικολάου Καρύδη, αφαίρεσε τους νεφρούς, οι οποίοι θα μεταμοσχευτούν σε ασθενείς του «Ευαγγελισμού» και του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών.

Οι κερατοειδείς ελήφθησαν από τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, με επικεφαλής τον Μενέλαο Κανάκη. Η όλη διαδικασία πλαισιώθηκε από αναισθησιολόγους με επικεφαλής την κ. Φλίγκου.

Δ. ΜΠΑΚΟΣ: «Ευχαριστούμε οικογένεια και προσωπικό»

Ο διοικητής του ΠΓΝΠ, Δημήτρης Μπάκος, είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια της εκλιπούσης η οποία στη δύσκολη στιγμή της ζωής τους αποφάσισαν να δώσουν ζωή και μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν σε κάποιους συνανθρώπους που περίμεναν αυτά τα πολύτιμα δώρα που θα τους κρατήσουν στη ζωή. Ευχαριστίες πολλές οφείλουμε και στο προσωπικό μας όλων των ειδικοτήτων και των κατηγοριών που εργάζεται με αφοσίωση και μεριμνά ώστε να μην χάνονται οι ευκαιρίες διάσωσης κάποιων πασχόντων. Το έργο τους είναι πολύτιμο και τους ευχαριστούμε».

Υπενθυμίζουμε ότι μέσα στον Ιανουάριο το ΠΓΝΠ καταγράφει τρεις δότες οργάνων σώματος. Οπως έγραφε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», προ ημερών το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις δοτών οργάνων σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ