Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΚακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο, δυο νεκροί από φωτιά, παρασύρθηκαν οχήματα ΒΙΝΤΕΟ

Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο, δυο νεκροί από φωτιά, παρασύρθηκαν οχήματα ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι πιθανόν η Ζάκυνθος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου, Χρήστος Πάστρας για την κακοκαιρία που «χτύπησε» το νησί.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει τη Ζάκυνθο. Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε όλο το νησί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα.

Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές Άγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

«Είναι πιθανόν η Ζάκυνθος να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χθες περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα» λέει, μιλώντας στο newsit.gr, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου, Χρήστος Πάστρας για την κακοκαιρία που «χτύπησε» το νησί το βράδυ της Τετάρτης.

Ο αντιδήμαρχος επισημαίνει ότι μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που είχε πλήξει την Ζάκυνθο, κανείς δεν περίμενε κάτι αντίστοιχο και όπως μας αναφέρει: «ήταν χειρότερα από τότε με τον “Ιανό”, γιατί τώρα είχαμε τεράστιο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πραγματικά περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα».

Παρασύρθηκαν οχήματα, έγιναν κατολισθήσεις
Η σφοδρή βροχόπτωση και οι καταιγίδες που σάρωσαν το νησί της Ζακύνθου, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου «προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε σπίτια, καταστήματα, αγροκτήματα και κτηνοτροφικές εκτάσεις. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν και είχαμε πολλές κατολισθήσεις παντού. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Ο κ. Πάστρας μιλώντας στο newsit.gr κάνει λόγο για «ευχής έργο που οι δημότες μας, άκουσαν εμάς και τους μετεωρολόγους και όντως περιόρισαν τις μετακινήσεις τους και έμειναν μέσα στα σπίτια τους. Ευτυχώς δεν είχαμε άτομα που βρίσκονταν σε ανάγκη και δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία θα παραμείνει σε πιο ήπια μορφή στη δυτική Ελλάδα με τον αντιδήμαρχο να σημειώνει, «επειδή έχω πληροφόρηση ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο και μεθαύριο, πιθανόν να θέσουμε την Ζάκυνθο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και θα παρθούν ανάλογες αποφάσεις».

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Ζάκυνθο, όπου δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μετά από φωτιά που ξέσπασε σε λυόμενο οίκημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για δύο άνδρες, οι οποίοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 45χρονο και ένα 57χρονο, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην ξύλινη οικία τους. Οι άτυχοι άνδρες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες.

Τα αίτια της φωτιάς δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες για βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε ίσως από θερμαντικό σώμα που βρέθηκε εκεί.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε μονακατοικία, επί της οδού Μπάφη, στη Ζάκυνθο, κατά τις πρωινές ώρες σήμερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές. Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ