Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΓέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Ανατροπή με μείωση στα διόδια – H ανάδειξη των αυξήσεων...

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Ανατροπή με μείωση στα διόδια – H ανάδειξη των αυξήσεων και οι παρεμβάσεις έφεραν αποτέλεσμα

Μειώνεται στα 232 ευρώ το e-pass της Γέφυρας μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης

Μείωση 10 ευρώ στο κόστος του μηνιαίου πακέτου διελεύσεων e-pass της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και μάλιστα από την πρότερη τιμή του, ανακοίνωσε χθες το βράδυ από τη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννης, μετά την ανάδειξη του θέματος από την εφημερίδα «Πελοπόννησο» και τις πολιτικές παρεμβάσεις που εκδηλώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων). Οπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την «Γέφυρα», κατά την οποία τονίστηκε ότι «αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί».

«Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα και από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι» είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί σήμερα κιόλας η εταιρεία «Γέφυρα».
Να σημειωθεί ότι το θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ της «Π» εδώ και δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μέχρι και παρεμβάσεις τοπικών αρχών .

Οπως έχει γράψει η «Π», η Γέφυρα προέβη στις αρχές του χρόνου σε αύξηση 22% στο πακέτο μηνιαίων διελεύσεων e-pass που απευθύνεται σε εργαζόμενους, επαγγελματίες και φοιτητές με καθημερινές διελεύσεις, με αποτέλεσμα το ετήσιο κόστος να εκτοξεύεται από 2.668 ευρώ σε 3.243 ευρώ.
«Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.
Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. «Οταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη» είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν. ΦΑΡΜΑΚΗ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εργαζόμενοι με τα αυξημένα διόδια (e-pass) στη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», ζήτησε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σε επιστολή του ο περιφερειάρχης αναφέρει το ζήτημα που έχει ανακύψει μετά τη σημαντική αύξηση του e-pass, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται καθημερινά μέσω της γέφυρας υπόκεινται σε μία οικονομική «αιμορραγία» που πλέον φτάνει πάνω από τα 3.200 ευρώ ετησίως και μάλιστα, σε μία εποχή όπου η συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών είναι πολύ μεγάλη λόγω της γενικότερης ακρίβειας και του πληθωρισμού.

«Γνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε προκειμένου να μην υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια των υπό παραχώρηση οδικών αξόνων, αλλά και βέβαιος για την κοινωνική σας ευαισθησία, να εξετάσετε το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες πολίτες της περιοχής μας, (εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, Σώματα Ασφαλείας, Εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ, αυταπασχολούμενοι, κ.λπ.) οι οποίοι ουσιαστικά, καλούνται να… επιδοτούν την εργασία τους ή –με άλλα λόγια– να μην μπορούν να καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες από το εισόδημά τους, μόνο και μόνο για να μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους» σημειώνει ο κ. Φαρμάκης.

Καταλήγει, λέγοντας πως η λύση στο πρόβλημα μπορεί να προέλθει είτε μέσω κάποιας συνεννόησης με την εταιρεία, είτε μέσω κάποιας μορφής επιδότησης ή φορολογικής ελάφρυνσης.

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Ο δήµαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε χθες, στους δηµάρχους, Μεσολογγίου, Κωνσταντίνο Λύρο και Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα επιστολή, µε θέµα τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Αναφέρει: «Να συναντηθούµε στο Δηµαρχείο της Πάτρας, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου (1µ.µ.) για να συζητήσουµε το θέµα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου–Αντιρρίου και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουµε».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ