Πατρινός σεφ στο Κατάρ και προσκλήσεις Μουντιάλ

200

Ο Γιάννης Μανίκης είναι ο σεφ του διάσηµου ξενοδοχείου «Χίλτον»,  όπου διαµένουν ο Ινφαντίνο και τα µεγαλοστελέχη της FIFA.

Διά χειρός του Τζάνι Ινφαντίνο, του προέδρου της FIFA, εξασφαλίζουν προσκλήσεις για αγώνες του Μουντιάλ ο Πατρινός σεφ Γιάννης Μανίκης και η σύζυγός του Νίνα Ράπτη, κόρη του πρώην προέδρου της Παναχαϊκής Νίκου Ράπτη!

Το ζεύγος εργάζεται στην Ντόχα του Κατάρ κι ο Γιάννης Μανίκης είναι ο σεφ του διάσηµου ξενοδοχείου «Χίλτον», όπου διαµένουν ο Ινφαντίνο και τα µεγαλοστελέχη της FIFA.

«Ο κ. Ινφαντίνο µάς προσέχει, όπως κι εµείς προσέχουµε τα… πιάτα του», λέει στην στήλη – γελώντας – ο Γιάννης Μανίκης, ενώ η σύζυγός του επισηµαίνει τη σηµασία που αποδίδουν στη λεπτοµέρεια οι διοργανωτές. «Μας υποχρεώνουν να βρισκόµαστε στο γήπεδο τρείς ώρες προ της έναρξης του αγώνα. Και τα… κουνούπια περνάνε φέις κοντρόλ», λέει µε χιούµορ η Νίνα Ράπτη.

Για τη ζωή στο Κατάρ τις µέρες του Μουντιάλ η άποψή τους είναι ταυτόσηµη: «Ολα κυλάνε οµαλά. Συνυπάρχουν πολλές κουλτούρες χωρίς παρατράγουδα. Και το ζήτηµα µε την κατανάλωση αλκοόλ έχει λυθεί. Είναι καθορισµένες οι ελεύθερες και οι απαγορευµένες ζώνες και όλοι έχουν προσαρµοσθεί».

Για την δική τους ζωή στο Κατάρ ο Γιάννης Μανίκης και η Νίνα Ράπτη δηλώνουν ευχαριστηµένοι: «Είναι άλλη η αίσθηση και άλλα τα µεγέθη εδώ. Ναι µεν είναι ακριβή η διαβίωση, αλλά και οι µισθοί δεν έχουν σχέση µε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θέλουµε µεν 2.500 ευρώ για ενοίκιο, αλλά ο µισθός είναι… πενταψήφιος. Ακόµη και πολυτελές αυτοκίνητο µας διαθέτουν. Το Κατάρ προσφέρεται για να φτιάξεις κοµπόδεµα».