Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑγρίνιο: Χαρίζει ζωή μετά το θάνατό της η 51χρονη – Δωρίζουν τα...

Αγρίνιο: Χαρίζει ζωή μετά το θάνατό της η 51χρονη – Δωρίζουν τα όργανά της

Η ανακοίνωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Πατρών

Δώρα ζωής σε βαριά πάσχοντες συνανθρώπους μας έκανε μετά τον θάνατο της η 51χρονη γυναίκα από την Παραβόλα, που κηδεύεται σήμερα το μεσημέρι, μετά τον θάνατο της χθες σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Παρά το βαρύτατο τους πένθος και την βαθιά λύπη τους για την ξαφνική απώλεια, οι συγγενείς της Εύης Φλωροπούλου συνεργάστηκαν με το ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου και αποφάσισαν να δωρηθούν όργανά της, που αναμένεται να δώσουν μια «νέα ζωή» σε βαριά νοσούντες.

Παράλληλα, στήθηκε «γέφυρα ζωής» μεταξύ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, ώστε τα όργανα να μεταφερθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάτι που ήδη έχει γίνει, με το ήπαρ και τους νεφρούς ειδικότερα, να έχουν παραληφθεί από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το φωτεινό παράδειγμα των συγγενών της 51χρονης μητέρας σε ένα θέμα που ακόμη θεωρείται ταμπού για μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, μπορεί να αποτελέσει «οδηγό», ώστε οι όποιες επιφυλάξεις, να καμφθούν ή έστω, να περιοριστούν. Έβαλαν στην άκρη τη θλίψη τους και έδωσαν ένα ανεκτίμητο δώρο, προχωρώντας σε μια  υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης.

Η ανακοίνωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Πατρών

«Στις 24/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, λήψη οργάνων από δότρια ασθενή 51 ετών, που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν σ΄αυτή τη διαδικασία και συγκεκριμένα το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Αναισθησιολογικού Τμήματος, τους ιατρούς του Ακτινολογικού, Καρδιολογικού, Πνευμονολογικού Τμήματος  που συνέβαλαν στη διαγνωστική διαδικασία καθώς και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που συμμετείχε στην όλη διαδικασία, για την υποδειγματική δουλειά τους και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Επίσης ευχαριστεί τις ομάδες λήψης οργάνων του ΠΓΝΠ (Χειρουργική και Οφθαλμολογική Κλινική), του Ωνασείου καθώς και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ελήφθησαν οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και οι κερατοειδής.

Η Διοίκηση του ΠΓΝΠ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους συγγενείς της δότριας και παράλληλα τους συγχαίρει για την γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας».

Πηγή: agriniopress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ