Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Καταγγελία για παράνομα επιδόματα ανεργίας και ζημιά ύψους 1 εκ. ευρώ!

Πάτρα: Καταγγελία για παράνομα επιδόματα ανεργίας και ζημιά ύψους 1 εκ. ευρώ!

Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ)

Μεγάλο βάθος φαίνεται πως έχει η υπόθεση που ανέκυψε μετά την πρόσφατη καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) σχετικά με την χορήγηση επιδομάτων ανεργίας σε μη δικαιούχους υπηρεσίας της Πάτρας, κάτι που διερευνάται σε αυτή τη φάση.

Η καταγγελία έγινε στα τέλη του καλοκαιριού, με αφορμή την επίσκεψη στην Πάτρα του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη στον οποίο έσπευσε να διαμαρτυρηθεί η Ομοσπονδία.

Παρά το βεβιασμένο της ανακοίνωσης που βγήκε για να… προλάβει τον διοικητή του πρώην ΟΑΕΔ επί πατρινού εδάφους, το θέμα, με καθαρή πλέον ματιά, φαίνεται αρκετά σοβαρό!

Αξιόπιστες πηγές της εφημερίδας «Γνώμη», αναφέρουν ότι ήδη έχουν ανακληθεί εκατοντάδες επιδόματα ανεργίας τα οποία δόθηκαν παράνομα, από την Πάτρα, καθώς έχει διαπιστωθεί από τον έλεγχο ότι οι «δικαιούχοι» δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι τα επιδόματα είχαν «επιλεγεί» να χορηγηθούν σε συγκεκριμένη περιοχή δυτικά της Αχαΐας και σε συγκεκριμένους δικαιούχους!

Πρόκειται μάλλον για περιοχή με γνωστούς πληθυσμούς οι οποίοι «πρωταγωνιστούν» σε μια ακόμη περίεργη υπόθεση καθώς, πληροφορίες ,αναφέρουν ότι τα τέσσερα στα πέντε επιδόματα που ανακαλούνται, είχαν δοθεί παράτυπα σε ρομά!

Η ΕΔΕ, πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων, θα δείξει την έκταση που έχει η υπόθεση η οποία, κατά πληροφορίες, προκάλεσε ζημιά πάνω από 1 εκατ.ευρώ!

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει και… πολιτικό βάθος αλλά ας αναμένουμε τους πειθαρχικούς ελέγχους.

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ